Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Fără risc de inundații la Soroca

  Nivelul apei în râul Nistru, la intrarea în orașul Soroca a scăzut până la circa 4 metri, fiind, astfel, redus riscul inundațiilor în zonă. Totodată, autoritățile locale împreună cu salvatorii, au intervenit promt, construind diguri improvizate din saci cu nisip.

  Potrivit viceprimarului orașului Soroca, Valerii Ghimpu, săptămâna trecută nivelul râului Nistru în regiunea orașului Soroca a atins 7 metri, fiind înregistrat risc de inundații. Pentru prevenirea unor situații excepționale, localnicii au construit diguri improvizate din 2000 de saci cu nisip.

  TELEFONIC EL, RO VALERII GHIMPU, VICEPRIMARUL ORAȘULUI SOROCA
  «Situația e normală. A scăzut apa. De 3 ori pe zi și o dată noaptea, stația IGSU Soroca verifică, ne transmite informația și noi vedem ce și cum și hotărâm întrebarea mai departe».
  Locuitorii orașului Soroca, spun că autoritățile au intervenit prompt, deoarece regiunea a mai fost afectată de inundații, în anii precedenți.
  « Autoritățile au acționat corect. În anul 2008 au fost inundații. Mulți oameni au avut atunci de suferit, casele erau inundate. Dar acum au acționat corect».
  «În 2008 tot a fost apă aici pe drum. Acest drum care l-au pus nou este drept, dar acel vechi, iată aici unde e scris Soroca, era puțină vale și acolo apa era până la gât. Dar n umeni nu a avut de suferit».

  Pentru construcția zidurilor au fost antrenați peste 50 de oameni, angajați ai mai multor întreprinderi municipale.

  Facebook

  Copyright © 2020