Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Familie, dragoste și fidelitate

  Astăzi, cetățenii din Federația Rusă celebrează Ziua familiei, dragostei şi fidelităţii. Cu acest prilej reprezentanții Casei Ruse din capitală, în colaborare cu Ambasada Rusiei la Chișinău, au oferit diplome și premii cuplurilor din țara noastră care de mai bine de un sfert de secol sunt împreună. Cum de le-a reușit să treacă umăr la umăr peste dificultăți ne spune colega noastră, Ilona Vedrașco.

  Тatiana și Valeriu sunt împreună deja de 30 de ani. Ei s-au cunoscut chiar pe băncile facultății. Ambii studiau medicina.

  Valeriu More

  «Când am văzut-o, m-am gândit: aceasta este viitoarea mea soție, cu siguranță. A fost dragoste la prima vedere».

  La doar șase luni după ce au făcut cunoștință, Valeriu și-a cerut iubita în căsătorie.

  Tatiana More

  «Avem împreună trei copii, cel mai mare are 28 de ani, fata are 20 de ani, iar cel mai mic are șapte. În toate familiile care au trăit de aproximativ 30 de ani, există înțelepciune, iar înțelepciunea este principalul lucru în familia noastră».

  Ludmila și Simion Ghinda s-au căsătorit în anul 1975. Soții sunt de 46 de ani împreună și spun că au reușit să-și păstreze familia grație unor reguli simple.

  Ludmila Ghinda

  «Am făcut cunoștință într-o zi de sâmbătă când se făceau lucrări de salubrizare cu implicarea cetățenilor. La sfârșitul zilei, Simion s-a oferit să mă însoțească acasă. Iar, de atunci nu ne-am mai despărțit. Au fost multe în viață, dar sprijinul, răbdarea, dragostea ne-au ajutat mult».

  Ziua în care a cerut-o de soție, Simion o ține minte și astăzi până la cel mai mic detaliu.

  Simion Ghinda

  «Am fost la cinematograf, iar când ne întorceam acasă, am îmbrățișat-o și i-am spus: «Liudocica, fii soția mea»».

  Ludmila Ghinda

  «Au trecut mulți ani, avem împreună doi feciori. Acum avem și doi nepoți care ne bucură mult».

  Cu prilejul sărbătorii, cuplurile care au reușit să fie împreună mai bine de 25 de ani au primit medalii și diplome «pentru o familie puternică, bazată pe dragoste și fidelitate ».

  „Diploma pentru o familie puternică, bazată pe dragoste și fidelitate este conferită familiei More„

  Olga Vasnețov, soția ambasadorului FR în RM

  «Iată familii puternice, dacă o să avem familii puternice, dacă oamenii vor fi conștienți de misiunea lor, atunci vom învinge toată această drăcovenie când ni se spune că avem părintele numărul 1, părintele numărul 2».

  Una dintre cele mai mari probleme în căsătorie este lipsa de respect unul față de celălalt. Practic, toți oamenii întemeiază familii din dragoste, însă puțini sunt cei care se gândesc la respectul reciproc. Cu toate acestea, anume respectul este cel care ajută la menținerea dragostei de-a lungul mai multor ani.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021