Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Expoziție de costume populare în parlament

  O expoziție de straie tradiționale moldovenești a fost deschisă astăzi în Parlament. 16 costume tradiționale au fost selectate pentru a fi expuse la Muzeul Național de Etnografie și Istoria Naturii.

  Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanii, care a participat la ceremonia de deschidere, a menționat că portul popular, alături de obiceiuri și tradiții, face parte din patrimonial nostrum național.

  ZINAIDA GREACEANÎI, PREȘEDINTELE PARLAMENTULUI
  „Sunt sigură că fiecare familie are tradiția de a purta costume naționale. De exemplu, familia noastră are o tradiție minunată, de Revelion toată lumea poartă bluze populare. Sunt purtate de la cel mai mic, la cel mai adult. Această tradiție am păstrat-o de la părinții noștri.”

  Inițiatorul expoziției, vicepreședintele parlamentului Monica Babuc, a menționat că straiele populare sunt printre cele mai frumoase din lume.

  MONICA BABUC, VICEPREȘEDINTE AL PARLAMENTULUI
  „Merită să recunoaștem că costumul nostru național este unul dintre cele mai frumoase din lume. Vorbesc nu numai despre costumul moldovenesc sau românesc, ci și despre costumele tuturor naționalităților care trăiesc pe teritoriul nostru. Este vorba de bulgari, găgăuzi, ucraineni, evrei, romi și, desigur, ruși. ”

  Unul dintre creatorii exponatelor, Olesia Enaché-Botnaru, a declarat că straiele au fost cconfecționate de comunitatea femeilor din Moldova. Din cauza pandemiei, deschiderea expoziției a avut loc într-un cerc restrâns, conform normelor de protecție necesare. Toți doritorii pot urmări expoziția online.

  Facebook

  Copyright © 2020