Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Noutăţi

  Experți, despre ședința nocturnă de la Președinție: Ce face PAS în prezent numai drege busuiocul

  Ședința din seara zilei de ieri a miniștrilor și deputaților partidului de la guvernare PAS, care a avut loc la sediul președinției, a stârnit un val de reacții atât în societate, cât și în rândul experților, analiștilor politici. Invitați în cadrul emisiunii „TEMA” de la postul de televiziune „Primul în Moldova”, expertul în drep constituțional Teo Cîrnaț și jurnalistul politic Victor Nichituș s-au expus cu privire la acest subiect.

  „Ce face PAS în prezent numai drege busuiocul. Știți ce înseamnă dregerea busuiocului? Atunci când vinul era oțetit și cumpărătorul ca să fie dus în eroare, se punea busuioc acolo, și astfel, mirosul respectiv parcă spunea că vinul este bun. La noi cam aceeași guvernare rămâne în continuare. Ce folos dacă vom schimba un ministru cu alt ministru dacă tot va veni din garnitura PAS-ului, dar noi am văzut că PAS-ul nu are miniștri competenți pentru a prelua executivul în Republica Moldova”, a conchis Cîrnaț.

  În același timp, comentatorul politic Victor Nichituș a declarat că prin această ședință nocturnă, care a avut loc la sediul președinției, s-a demonstrat că nu se respectă regula de separare a puterilor în stat.

  „Eu am o altă viziune și zic: De ce ședința s-a făcut în incinta președinției? Vorbim aici despre faptul că nu se respectă regula de separare a puterilor în stat. Dacă această ședință a fost făcută în incinta președinției, doamna Maia Sandu este cea care „are în mână la PAS pâinea și cuțitul”, ceea ce înseamnă, că de fapt, indirect, protestatarii au mare dreptate când instinctiv strigă „Jos, Maia Sandu!”,a conchis Nichituș.

  Notăm că, mai multe portaluri de știri, au scris că la ședința de ieri seara de la președinție s-a discutat varianta fie a schimbării întregului guvern, fie remanierea anumitor miniștri. Potrivit presei, la ședința nocturnă s-a discutat despre trei potențiali candidați la funcția de prim-ministru – Dorin Recean, Igor Grosu și Andrei Spînu. Câteva remanieri de miniștri: La Economie în locul lui Sergiu Gaibu ar putea veni Dumitru Alaiba sau Marin Ciobanu. La Justiție ar putea fi Olesea Stamate în locul lui Sergiu Litvinenco. La Sănătate, în locul Alei Nemerenco, Adrian Belîi, deputat PAS.

  Menționăm că în momentul scrierii acestei știri, serviciul de presă al PAS, guvernul, parlamentul, dar și administrația prezidențială nu au comentat deocamdată aceste declarații.

  primul.md

   

  Click to comment

  Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Facebook

  Noutăţi

  Consiliul de administraţie al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM) a examinat joi, 1 decembrie, proiectul Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală...

  Noutăţi

  Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate au prelungit starea de urgență din Republica Moldova cu încă 60 de zile, începând cu data 6 decembrie. O...

  ECONOMIE

  În luna decembrie, Moldovagaz va plăti mai puțin decât în luna noiembrie pentru fiecare mie de metri cubi de gaze naturale cumpărate de la...

  ECONOMIE

  Energia electrică se scumpește în Republica Moldova. ANRE a aprobat astăzi tariful de 5,91 lei kw/h pentru consumatorii Premier Energy. Creșterea este de 24%...

  Copyright © 2021