Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Noutăţi

  Experți, despre îndemnul Maiei Sandu ca românii să economisească energia: E îndrăzneală mare

  Mai mulți jurnaliști din România au criticat îndemnul președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu ca românii să economisească energia electrică pentru ca „această cantitate economisită să ajungă Republicii Moldova”. Invitați în cadrul emisiunii „TEMA” de la postul de televiziune „Primul în Moldova”, jurnalistul Victor Nichituș și doctorul în drept Alexandru Cuznețov au comentat această afirmație.

  „Afirmația președintelui Republicii Moldova este greșită cel puțin din două puncte de vedere. Consumatorii români deja economisesc de ceva vreme pentru simplu motiv că prețurile la electricitate în România au sărit cu mult peste limita suportabilului. Este clar, oamenii deja în România și-au limitat consumul la strictul necesar, iar prin instituții și prin blocuri deja sunt afișe care îndeamnă la economia de energie electrică. Nimeni nu are voie să vină la București și să le vorbească românilor despre economie”, a declarat Victor Nichituș.

  Totodată, Nichituș consideră că nu era cazul ca președintele Maia Sandu să-i îndemne pe români să facă economii. Jurnalistul declară că, „aceasta pare mai mult a fi un șantaj emoțional care vine din partea doamnei Sandu”.

  „Al doilea aspect este acesta că momentul când vii la București și deja statul român finanțează, oferă deja sub-prețul maxim la energia electrică către Republica Moldova, nu era cazul în acest moment ca doamna Maia Sandu să-i îndemne iarăși pe români să facă economii. Zic acest lucru că este o durere pentru noi, noi te ajutăm atât cât putem, îți oferim atât cât putem și tu vii să ne dai nouă lecții cum să strângem cureaua. E îndrăzneală, e îndrăzneală mare. Am spus că probabil este vorba de un șantaj emoțional care vine din partea doamnei Sandu. Da înțeleg, cu toții înțelegem că guvernul doamnei Maia Sandu are probleme, are probleme referitoare la faptul că nu găsește suficienți bani pentru a face aceste plăți, dar repet, nu este problema României, este problema Republicii Moldova”, a declarat Nichituș.

  În același timp, Alexandru Cuznețov, doctor în drept, a declarat că Republica Moldova este total nepregătită de ce s-a întâmplat și nu s-a făcut nimic în acest sens.

  „Prin această adresare vrând-nevrând Maia Sandu a recunoscut că Moldova este total nepregătită de ce s-a întâmplat și nu a făcut nimic. Cred că s-a mers pe principiul poate o să treacă și nu o să fie nimic cu noi”, a declarat Cuznețov.

  Menționăm că în momentul scrierii acestei știri, serviciul de presă al administrației prezidențiale, guvernul, dar și PAS nu au comentat nicidecum declarațiile experților.

  primul.md

   

   

  Click to comment

  Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  POLITICA

  Viceprim-ministrul Andrei Spînu a fost invitatul unei emisiuni a postului de televiziune româna „Digi24”, în cadrul căreia a fost rugat să răspundă la întrebarea...

  POLITICA

  Mai mulți jurnaliști moldoveni au protestat, astăzi, la București, în Piața Presei Libere, împotriva suspendării licențelor de emisie a șase posturi de televiziune din...

  POLITICA

  Executivul Asociației Judecătorilor din Republica Moldova își exprimă profunda îngrijorare față de conținutul declarației Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul emisiunii „În Context”...

  POLITICA

  Avocatul Iurie Mărgineanu, comentând declarațiile președintelui Maia Sandu făcute aseară la postul de televiziune „Moldova1”, a concluzionat că „în situația dată este o premisă...

  Copyright © 2021