Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Expert: Republica Moldova se îndreaptă cu pași rapizi către stagnare

  Republica Moldova se îndreaptă cu pași rapizi către stagnare. Este opinia expertului economic, Viorel Gîrbu, care e sceptic referitor la capacitățile Guvernului PAS, accentuând că zilnic, ies la iveală tot mai multe problem economice.

  „Deja apar întrebări, ne putem uita, de exemplu, ce se întâmplă cu creditele din sectorul bancar. Deja atestăm faptul că businessul nu atrage credite. Deci businessul nu vrea să se dezvolte, se teme, îi este frică să facă investiții în orice(…) antreprenorii deja nu se dezvoltă în Republica Moldova, deja ceva se întâmplă cu sectorul nostru real al economiei”, a declarat expertul în cadrul unei emisiuni de la N4.

  În aceeași ordine de idei, Gîrbu consideră că în Republica Moldova se atestă o stagnare a inflației, ceea ce va duce la creșterea dură a prețurilor, inclusiv pentru resursele energetice.

  „Noi cu pași rapizi ne îndreptăm către stagnare – asta trebuie să ne sperie cel mai tare fiindcă, cel puțin dacă există inflație, dacă există și o anumită dinamică în sectorul real al economiei, salariile tot cresc. Salariile nu cresc în R. Moldova, deja de mult”, a declarat Viorel Gîrbu.

  Totodată, Gîrbu e de părere că de vină e Guvernarea care nu și-ar manifesta un interes pentru oferirea unui ajutor antreprenorilor de acasă și de dezvoltarea mediului de afaceri din Moldova.

  „Noi avem un Guvern și o anumită abordare, un anumit mod de gândire a persoanelor care au control asupra blocului financiar-economic, axat excesiv pe gândirea economică-liberală. Deci nu-i interesează prea mult ce se întâmplă cu mediul de afaceri, ei nu consideră corect ca statul să vină cu anumite instrumente(…) Persoanele respective nu gândesc așa, ei stau pasiv și așteaptă ca economia de piață să se regleze singură de la sine, dar noi deja avem probleme în economie”, a mai spus Gîrbu.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  Youtube

  Facebook

  ECONOMIE

  Moldova ar putea rămâne de mâine, 25 noiembrie, fără gaz natural, dacă astăzi nu achită datoriile curente.

  ECONOMIE

  Anul viitor, Republica Moldova va avea cel mai mare deficit bugetar din istoria țării. Potrivit proiectului bugetului de stat pentru anul 2022, aprobat de...

  SOCIAL

  Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă din România a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic crescut. Republica Moldova rămâne în zona roșie a statelor...

  POLITICA

  ADRESARE cu prilejul marcării a 20 de ani de la semnarea Tratatului de prietenie și cooperare dintre Republica Moldova și Federația Rusă Dragi prieteni,...

  Copyright © 2021