Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Expert: La noi dispare pătura socială medie

  Politologul Ian Lisnevschi atenționează că în Republica Moldova dispare clasa socială medie, din cauza că marea majoritate a societății a trecut în categoria săracilor. Opinia a fost exprimată în cadrul Programului „Tema”, difuzată pe canalul de internet al Postului de televiziune „Primul în Moldova”.

  „Facturile este ceea ce noi vedem. Dar noi nu vedem altceva – că 80% din societate a trecut în pătura de săraci. În mare parte, la noi a dispărut clasa medie. Sunt 80 de procente foarte săraci, au rămas practic 15 procente care mai sunt în pătura medie și 5% care sunt bogați”, a explicat expertul.

  După părerea sa, sărăcirea populației va escalada spiritele protestatare, la care guvernarea nu va putea să reziste.

  „Uitați-vă ce se întâmplă în Franța, Italia, Germania, celelalte țări. Evident, acest lucru se va produce și în Republica Moldova. Nu poate guvernarea actuală a PAS să reziste la astfel de crize și conflicte”, a menționat Lisnevschi.

  Astfel, crede el, există probabilitatea că la guvernare vor veni partidele de stânga, iar această opinie a fost împărtășită de un alt invitat al emisiunii, analistul politic Ion Tăbîrță care crede că această schimbare ar putea să se producă în cadrul alegerilor parlamentare ordinare.

  „Dacă ne uităm la sondaje, actualul partid pro-guvernamental sau în general partidele pro-europene nu tocmai bine stau în aceste sondaje, și este într-adevăr acest risc ca la conducerea Republicii Moldova să vină forțe de stânga care au alte viziuni, în alegerile din 2025”, a spus Tăbîrță.

  Până la difuzarea acestei știri, declarațiile lor nu au fost comentate de serviciile de presă ale Guvernului, Parlamentului, Președinției, PAS.

  youtube

  POLITICA

  În opinia sociologului, directorului companiei „Intellect Group”, Ian Lisnevschi, acțiunile guvernării duc la destabilizare și dezinformare prin acțiuni, precum modificarea limbii sau interzicerea Zilei...

  POLITICA

  În opinia sociologului Ian Lisnevschi, directorul companiei „Intellect Group”, doar o guvernare care nu își vede viitorul în Republica Moldova, își permite să creeze...

  POLITICA

  Victoria candidatului Partidului politic „ȘOR” la alegerile pentru funcția de bașcan al autonomiei găgăuze este un semnal că un asemenea rezultat va fi atins...

  POLITICA

  „Dacă considerăm că suntem o țară democratică, o țară care pretinde să devină o țară europeană, ne place nouă sau guvernării centrale acest candidat...

  Copyright © 2021