Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Expert: Guvernarea face tentative de a politiza televiziunea publică

  Modificările la Codul Serviciilor Media Audiovizuale înaintate de PAS și votate de majoritatea parlamentară în prima lectură implică riscuri majore pentru repolitizarea politicii editoriale a radiodifuzorului public, susține analistul Dionis Cenușă.

  Expertul afirmă că graba cu care a fost votat acest proiect în lectura a întâia și fără a fi supus consultărilor publice este nejustificată.

  ”Riscul major este următorul: oricare majoritate parlamentară poate să facă uz de mecanismul de retragere din funcție a membrilor organelor de supraveghere și conducere a furnizorului public de servicii media audiovizuale (așa numită revocare din funcție a membrilor Consiliului Audiovizualului în cazul în care se constată că persoana a executat necorespunzător sau nu și-a executat obligațiile)”, afirmă Cenușă.  

  Politologul a salutat reacția ONG-urilor de media care au criticat autorii pentru lipsă de transparență și și-a exprimat speranța că ”actorii externi vor atrage atenția la tentativele guvernării de a politiza televiziunea politică”.  

  ”Este totalmente inadmisibil ceea ce face majoritatea parlamentară – excluderea consultărilor publice și respectiv modificări la Cod care poate duce repolitizarea televiziunii publice”, notează expertul.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  Facebook.com

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  În jur de 200 de școli din țară ar putea fi închise de autorități, începând cu 1 ianuarie. Despre aceasta a vorbit, în cadrul...

  POLITICA

  Din 01 ianuarie 2022, vârsta de pensionare în Moldova va crește. Deputatul PAS, Dan Perciun, președintele comisiei protecție socială, sănătate și familie, a anunțat...

  ECONOMIE

  PSRM va ataca la Curtea Constituțională Legea PAS privind mecanismul de examinare a investițiilor de importanță pentru securitate. Potrivit socialiștilor, această lege va stopa...

  POLITICA

  Majoritatea cetățenilor se arată nemulțumiți de felul în care guvernarea PAS desfășoară angajări în funcții de conducere în diverse instituții ale statului.

  Copyright © 2021