Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Expert: Guvernarea face tentative de a politiza televiziunea publică

  Modificările la Codul Serviciilor Media Audiovizuale înaintate de PAS și votate de majoritatea parlamentară în prima lectură implică riscuri majore pentru repolitizarea politicii editoriale a radiodifuzorului public, susține analistul Dionis Cenușă.

  Expertul afirmă că graba cu care a fost votat acest proiect în lectura a întâia și fără a fi supus consultărilor publice este nejustificată.

  ”Riscul major este următorul: oricare majoritate parlamentară poate să facă uz de mecanismul de retragere din funcție a membrilor organelor de supraveghere și conducere a furnizorului public de servicii media audiovizuale (așa numită revocare din funcție a membrilor Consiliului Audiovizualului în cazul în care se constată că persoana a executat necorespunzător sau nu și-a executat obligațiile)”, afirmă Cenușă.  

  Politologul a salutat reacția ONG-urilor de media care au criticat autorii pentru lipsă de transparență și și-a exprimat speranța că ”actorii externi vor atrage atenția la tentativele guvernării de a politiza televiziunea politică”.  

  ”Este totalmente inadmisibil ceea ce face majoritatea parlamentară – excluderea consultărilor publice și respectiv modificări la Cod care poate duce repolitizarea televiziunii publice”, notează expertul.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  Facebook.com

  Facebook

  POLITICA

  Guvernarea Moldovei justifică toate problemele din țară prin război, se eschivează de responsabilitatea pentru situația social-economică din țară, nu propune niciun fel de măsuri...

  POLITICA

  Liudmila Ghinda, președintele Asociației Obștești „Echitate”:

  POLITICA

  PSRM va înregistra în Parlament moțiunea simplă de demitere a ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu. Anunțul a fost făcut de secretarul executiv...

  POLITICA

  Bogdan Țîrdea, deputat în Parlamentul Republicii Moldova: ”Această guvernare are bani pentru ai săi, cei dragi, dar pentru oameni – nu! Această guvernare nu...

  Copyright © 2021