Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Expert economic: Actuala guvernare a ratat politica energetică a țării

  Într-un comentariu pentru Accent TV, fostul consilier prezidențial pe probleme economice, Elena Gorelova a declarat că anunțarea stării de „alertă” în sectorul energetic și declarațiile cu privire la „scenariile alternative” de achiziționare a gazelor naturale sunt atât un eșec în negocierile cu Gazprom, cât și un rateu al politicii energetice a actualei guvernări.

  „Cred că putem vorbi despre eșecul politicii energetice, deoarece acesta este un sector strategic. Toată lumea știa foarte bine că contractul cu Gazprom expiră la sfârșitul lunii septembrie. Aceast lucru se întâmplă anual. Guvernele anterioare începeau negocierile cu partea rusă încă din vară sau chiar primăvară. Din păcate, această guvernare nu a purtat astfel de negocieri, președintele țării a lăsat această problemă deoparte, insistând că aceste discuții vizează doar cele două companii comerciale – Moldovagaz și Gazprom, ceea ce este total greșit”, a menționat fostul consilier prezidențial pe probleme economice, Elena Gorelova.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, susține că Programul guvernului Natalia Gavrilița seamănă mai mult cu o platformă electorală și nu cu un program de activitate...

  Copyright © 2021