Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Experiență Moldo-Poloneză

  Munca pompierilor va deveni mult mai ușoară, după ce Moldova și Polonia s-au solidarizat într-un proiect privind intervențiile de urgență. În cadrul colaborării, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență din țara noastră a primit un lot de echipamente moderne, în valoare de 128 de mii de euro, oferit de către colegii polonezi.

  În cadrul proiectului moldo-polonez, peste 120 de salvatori și pompieri moldoveni au avut posibilitatea să participe la un curs de instruire privind acordarea primului ajutor medical calificat. Angajații IGSU au făcut schimb de experiență cu formatorii polonezi și au participat la lecții teoretice și practice, apreciate de către conducerea Inspectoratului.
  Vitalie Grabovski, șef-adjunct al IGSU

  „În pofida restricțiilor, împreună am reușit să pregătim la un nivel înalt efectivul de trupă în acordarea ajutorului calificat, dar și să înaintăm în colaborarea noastră în domeniul dezvoltării competențelor de salvare. Sunt sigur că produsele oferite vor contribui la eficientizarea acțiunilor noastre”.

  Experiența a fost apreciată și de către reprezentanții polonezi, iar la ceremonia de finalizare a proiectului, care a avut loc astăzi, pompierii au primit un lot de echipamente moderne, în valoare de 128.000 de euro. Este vorba de paturi pliani, tărgi de evacuare și alte utilaje folosite în timpul misiunilor de salvare din țară.

  Tatiana Zinovei, subofițer superior în Serviciul medical

  „Am acumulat cunoștințe noi, ce ține de acordarea ajutorului calificat. Am primit echipament nou, precum și am învățat noi tehnici de acordare a asistenței medicale de urgență. Anume această geantă este mult mai dotată, avem acces direct la oxigen, putem pune balonul direct în geantă”.

  Proiectul a avut drept scop consolidarea și dezvoltarea competențelor de prim ajutor în rândul pompierilor.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020