Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Exemplele de printre noi

  “Eu pot” – acesta este mesajul unor oameni speciali care au reușit să obțină succesul și sunt fericiți. De Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, vă invităm să descoperiți doi oameni, care pot inspira pe oricine cu talentul și dârzenia lor.

  Vlad Andreev are 29 de ani și suferă de paralizie infantilă. Pasiunea pentru fotografie l-a făcut mai puternic și l-a ajutat să învingă toate probleme din viața sa, chiar și criticile oamenilor.

  Vlad Andreev, fotograf

  „Această pasiune pentru fotografie a început în anul 2013. Pentru mine, deja nu este doar o pasiune, ci și un job care mă ajută să trăiesc și să mă dezvolt ca personalitate”.

  „De obicei, critica mă motivează ca să fiu mai bun. Sunt oameni care, în timpul evenimentelor, când muncesc puțin mai haos, reacționează, spun: acest domn nu o să facă față… ”

  Vlad a reușit să-și creeze propria echipă de fotografi și videografi, iar în timpul liber oferă lecții de artă fotografică și este mereu gata să-i ajute și pe alții. Chiar dacă are o dizabilitate, tânărul a reușit să răspundă provocărilor cu mult curaj și înțelegere.

  Vlad Andreev, fotograf

  „Cele mai tari experiențe au fost atunci când, la Orheiul Vechi, am realizat fotografii din mers, de pe ATV. Chiar dacă au fost condiții extreme de lucru, de exemplu trebuia să mergem cu ATV-ul prin lanuri de porumb, prin pădure, oricum era fain, pentru că făceam ceva deosebit”.

  Are 19 ani și prin „stângăcie” pune un strop de magie pe fiecare cuvânt. Vorbim despre Mariana Hajder, o tânără care, deși s-a născut cu o paralizie pe partea dreaptă a corpului, a reușit să scoată propria carte de poezii și chiar un roman plin de de dragoste și cu o tentă de psihologie.

  Mariana Hajder, scriitoare

  „Eu sunt un copil special, un copil care a luptat mereu, indiferent de greutatea pe care am dus-o în spate.Vreau să știu că am alături oameni dragi care mă susțin și mă încurajează chiar dacă sunt un copil căruia îi este greu, care zi de zi se luptă cu ceva, dar nu uită cât de importat este să rămâi învingător. Eu lupt, chiar dacă am o dizabilitate”.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020