Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Ex președinte al CC: Sunt convins că, Comisia pentru reforma constituțională va acționa în interesul protejării drepturilor, libertăților fundamentale și legitime ale omului

  Fostul președintele al Curții Constituționale Victor Pușcaș este de părerea că reformarea Legii supreme este absolut necesară în contextul actual.

  Totodată, el spune că, Comisia pentru reforma constituțională, creată de președintele Igor Dodon, „va fi în interesul eficientizării instituțiilor statale, consolidării suveranității și independenței Republicii Moldova, precum și protejării drepturilor, libertăților fundamentale și intereselor legitime ale omului”.

  Într-o postare pe Facebook, Victor Pușcaș mai spune că “se îmbolnăvesc și Constituțiile, deseori nu cu bună-credință dar cu rea-voință. Din acest motiv, este absolut necesară această Comisie, în vederea discuțiilor asupra noilor mecanisme juridice pentru a exclude crizele politice, precum și a abuzurile și folosirea Constituției în scopuri provocate de diferite interese”.

  Amintim că președintele țării, Igor Dodon, a semnat decretul privind constituirea Comisiei pentru reforma constituțională.

  Facebook.com

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  Igor Dodon a felicitat cetățenii Republicii Moldova cu prilejul sărbătorii naționale Ziua Constituției.

  POLITICA

  „Stimați cetățeni, Republica Moldova marchează astăzi cea de-a 26-a aniversare a Constituției. Este ziua în care sărbătorim nu doar Legea supremă, dar și tot...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Mesajul Președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, prilejuit de cea de-a 26-a aniversare a Constituției Republicii Moldova:

  Copyright © 2020