Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Evenimente de comemorare

  Ziua Memoriei a fost marcată și-n capitală. Dis-de-dimineață, veteranii conflictului armat de pe Nistru, alături de conducerea de vârf a ţării au depus flori la monumentul „Maica Îndurerată” de la Complexul Memorial „Eternitate”. Politicienii care și-au ținut discursul, și-au exprimat regretul față de evenimentele din primăvara-vara anului 1992 și au reiterat că astfel de conflicte n-ar trebuie să se repete vreodată.

  Pe fundal de muzică de orchestră și focuri de arme, înalta conducere a țării a depus flori la monumentul „Maica Îndurerată”.

  Tot în cadrul evenimentului de comemorare primele persoane în stat un ținut un discurs în fața veteranilor. Politicienii au venit cu un mesaj de gratitudine și, totodată, și-au exprimat regretul față de această pagină neagră a istoriei statului nostru.

  Aureliu Ciocoi Prim-ministrul interimar al RM

  ”Vreau cu această ocazie să-mi exprim profundul respect pentru ce-i care și-au pierdut viața în aceste lupta și încă o dată să mă închin în fața domniilor voastre pentru eroismul de care ați dat dovadă, pentru sângele pe care l-ați vărsat acei dintre voi care ați fost răniți. Și cei care ați pierdut din tinerețea dvs. în luptele pentru suvernaitatea și integritatea teritorială a țării noastre.”

  Zinaida Greceanîi Președintele Parlamentului RM

  ”Noi nu putem schimba iostoria, dar putem învăța din această istorie. Să nu repetăm greșeli care se soldează cu drame și tragedii și să facem lucrurile mai bine”

  Și dacă ceilalți politicieni prezenți la eveniment au abordat ziua de astăzi prin prisma unei pagini negre în istorie, șeful statului Maia Sandu a preferat să vorbească și azi, tot despre coruție.

  Maia Sandu Președintele RM

  «Avem datoria să nu cedăm în fața hoților, avem datoria să construim o societate a dreptății. Doar construind o societate sănătoasă, doar asigurând respect pentru lege și justiție putem anula plecarea conaționalilor noștri.
  În această luptă cu corupția ne sprijinim pe forțele sănătoase ale societății noastre, pe acei oameni care și-au păstrat onoare, patriotismul și curajul».

  La războiul de pe Nistru au participat aproximativ 28 de mii de combatanți, militari și rezerviști ai Armatei Naționale, angajați ai Ministerului Afacerilor Interne și Serviciului de Informații şi Securitate, sute de voluntari și civili.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020