Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Evacuări în vestul Canadei în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren, provocate de ploile torenţiale

  Ordine de evacuare au fost emise în sudul Columbiei Britanice, provincie din vestul Canadei, după ce ploile abundente au provocat inundaţii şi alunecări de teren, au informat luni autorităţile locale, relatează AFP.

  „După ploile abundente, alunecările de teren şi inundaţiile au afectat diverse drumuri în Columbia Britanică”, a postat pe Twitter Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii al provinciei, în noaptea de duminică spre luni.

  Mai multe autostrăzi fuseseră deja închise, în zonele afectate vara aceasta de incendiile forestiere majore.

  O echipă de căutare şi salvare a fost trimisă în zonă pentru a salva zeci de persoane blocate în vehiculele lor în urma alunecărilor de teren pe un drum din apropiere de Agassiz, la circa 100 de kilometri est de Vancouver, potrivit mass-mediei locale.

  Oraşul Abbotsford a emis un ordin de evacuare pentru mai mult de o sută de locuinţe, potrivit Radio Canada, în urma ploilor abundente care au provocat alunecări de teren şi inundaţii în mai multe locuri.

  Autorităţile din Merritt, la 400 de km spre nord-est, au cerut rezidenţilor unei zone situate în apropierea unui râu să-şi evacueze imediat locuinţele, precizând că au fost puse la dispoziţie locuri într-un centru de primire.

  „Ploaia abundentă va continua în această dimineaţă şi va slăbi în intensitate în această după-amiază”, a anunţat Environment Canada într-un buletin emis la 05:00 ora locală (13:00 GMT), care a prognozat şi alţi 50 mm de ploaie, după ce „aproape 160 de mm” au căzut „în centrul şi estul Văii Fraser”.

  agerpres.ro

  LUMEA

  80 de milioane de americani și canadieni sunt afectați de o furtună de iarnă, care a adus ninsori abundente, îngheț și vânt care a...

  LUMEA

  Un bărbat a decedat în urma intemperiilor care au lovit statul brazilian Bahia (nord-est), ridicând la 18 numărul deceselor înregistrate de la începutul lui...

  LUMEA

  După ce a stârnit îngrijorări la nivel global prin temperaturile record din vară, o regiune din vestul Canadei a înregistrat la începutul lunii decembrie...

  LUMEA

  O furtună puternică a produs inundații de proporții în Spania. Mii de locuințe au rămas fără electricitate, iar drumurile din zonele afectate au devenit...

  Copyright © 2021