Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Evacuarea frunzișului e în toi

  Înarmați cu mături și alte utilaje, muncitorii Direcției Generale Locativ-Comunale și Amenajare pornesc zilnic să colecteze grămezile de frunze care se adună în curți și pe străzile din Chișinău. Printre frunze, lucrătorii „întâlnesc” și alte tipuri de deșeuri, chiar și așa – ei continuă să-și facă datoria.

  Pentru că toamna ne dă târcoale deja de zile bune, zilnic, dis-de-dimineață, muncitorii bine echipați sunt prezenți în Chișinău pentru a evacua zeci de recomorci cu frunziș. Aceștia intervin manual, cât și cu tehnica din dotare.

  „Muncim, ca întotdeauna. În fiecare zi strângem frunze, câte vreo două remorci pe zi. Ne-am obișnuit deja cu munca silnică”.

  „E un pic greu, dar se poate de lucrat”

  Vremea ploioasă le dă bătăi de cap lucrătorilor, frunzele fiind mai grele din cauza umezelii. Chiar și așa, angajații reușesc în fiecare zi să colecteze frunzele care se așează în curțile blocurilor și în alte locuri publice.

  Galina Cazacu, managerul ÎMGFL

  „Muncitorii, după cum vedeți, sunt antrenați zilnic. Este o muncă nu chiar ușoară, mai ales că și frunzele sunt umede, e greu, dar încercăm să facem față. În afară de frunze, mai sunt și alte deșeuri și e cam complicat să facem o divizare. Angajații noștri sunt antrenați atât în curțile blocurilor pe care noi le gestionăm, cât și în locurile de uz comun: zone verzi, trotuare, etc”.

  Sutele de angajați vor continua munca în toată perioada de toamnă, pentru ca, până de sărbători, Chișinăul să fie „îmbrăcat” cu haine curate.

  Ion Burdiumov, director al DGLCA

  „În acest proces zilnic sunt implicate aproximativ 400 de persoane de la toate întreprinderile municipale și 50 de unități de tehnică: atât tractoare cu remorci, basculante, cât și mini încărcătoare, pentru a facilita munca angajaților. Practic zilnic se evacuează 50 – 70 de vehicule cu frunze, la depozitul de pe strada Pruncul, cât și la platforma pe care o are Spații Verzi pentru colectarea frunzelor, de pe strada Valea Bîcului. Ne propunem până la Anul Nou să avem orașul curat, frumos și pregătit pentru sărbătoare”.

  Angajații municipali îndeamnă locuitorii capitalei să păstreze curățenia publică, evacuând deșeurile în locurile special amenajate.

  a-tv.md

  Copyright © 2020