Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Europol: 30 de arestări într-o amplă operaţiune împotriva unei reţele braziliene de trafic de droguri

  Treizeci de persoane au fost arestate într-o amplă operaţiune internaţională de poliţie desfăşurată săptămâna aceasta împotriva unei reţele braziliene de trafic de droguri, care aducea cocaină boliviană în Europa, a anunţat vineri Europol, transmite AFP.

  Organizaţia expedia la câteva luni transporturi de câteva tone de cocaină către Europa prin intermediul unei reţele de distribuţie cu baza în Spania, menţionează un comunicat al Europol.

  Majoritatea arestărilor au avut loc în Brazilia, şapte persoane fiind arestate la Barcelona.

  Autorităţile au descoperit o infrastructură de producţie în Bolivia, cu linii logistice şi de aprovizionare în Brazilia, Paraguay şi Uruguay, potrivit organizaţiei europene de poliţie, care a coordonat operaţiunea.

  Reţeaua expedia cocaina în containere maritime, coordonându-şi operaţiunile prin SKY ECC, sistem de comunicaţii criptate folosit de traficanţi suprimat în 2021.

  Traficanţii creaseră o întreagă reţea de firme pentru importul stupefiantelor din America de Sud şi „spălarea” profiturilor.

  Operaţiunea de poliţie, în care s-au implicat şi autorităţile americane, a dus la descoperirea unei reţele de distribuţie cu sedii în Valencia şi Barcelona, care recepţiona transporturile de cocaină şi le comercializa pe piaţa europeană.

  Au fost confiscate droguri, vehicule şi arme de foc, iar mai multe conturi bancare au fost blocate în Brazilia, Paraguay şi Spania.

  Ancheta a scos la lumină centre de comandă şi control ale organizaţiei situate în Dubai.

  Autorităţile din Belgia, Brazilia, Italia, Ţările de Jos şi Spania au confiscat începând din septembrie 2020 circa 10 tone de cocaină şi suma de 1,85 milioane de euro, se menţionează în comunicat.

  agerpres.ro

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Noutăţi

  În după amiaza zilei de miercuri, ofițerii antidrog ai Inspectoratului Național de Investigații sub conducerea procurorilor PCCOCS, au reținut un tânăr de 26 de...

  POLITICA

  Anchetatorii ruși susțin că Usatîi, Plahotniuc și Platon sunt implicați în trafic de droguri Renato Usatîi, Vlad Plahotniuc și Veaceslav Platon sunt băniți de...

  Copyright © 2021