Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Etapele planului de imunizare

  Circa 50de mii 500 de persoane au fost imunizate până la etapa actuală. Anunțul a fost făcut de specialiștii ANSP în cadrul unei conferințe organizate de Ministerul Sănătății. Totodată în cea de-a doua etapă a vaccinării au fost imunizate déjà 11 mii de persoane.

  Conform datelor prezentate, acestea sunt persoane din grupuri de risc, din domeniul educației sau al securității publice. În același timp, specialiștii au anunțat că s-au imunizat deja prioritar peste 50% dintre angajații din sistemul medical.

  Ninel Revenco, coordonator Campania de vaccinare

  În total la nivel național au fost imunizate 50410 de persoane, ceea ce constituie 1,5%, este îmbucurător faptul că 57 % din lucrătorii medicali s-au vaccinat déjà, unele abateri au fost înregistrate în 29 de localități. Comisia a analizat și au fost identificate 395 de persoane care au fost incluse în lista de vaccinare

  Aceleași surse au anunțat că din 2 martie și până în prezent, în țară au fost monitorizate aproape 1 mie de evenimente post imunizare, marea majoritate au fost reacții adverse ușoare.
  Laura Țurcan, medic epidemiolog

  Începând cu 2 martie și până astăzi au fost monitorizate 957 de evenimente adverse post imunizare. Marea majoritate din ele 97% au fost reacții ușoare care include febra până la 38, slăbiciuni, dureri musculare, dureri articulare, unele din ele sunt mai moderate și include aceleași simptome doar că mai pronunțate

  Tot azi responsabili de la Ministerul Sănătății au anunțat că a fost creată deja o pagină web în scopul programării la vaccinare. Procedura va fi online, acolo se va selecta localitatea, centrele de imunizare, ziua și ora, datele personale ale beneficiarului, date de contact dar și IDNP.
  Alexei Ceban, medic epidemiolog

  Persoana dată va fi notificată printr-un email despre înregistrarea la sistemul de vaccinare cu un număr de înregistrare. În baza acestui număr va fi transmisă informația în timp util Centrului de vaccinare și va fi completată lista persoanelor care necesită a fi vaccinate cu programare

  Menționăm că în etapa a doua de vaccinare au fost incluși și jurnaliștii. Prioritate au cei care desfășoară muncă în teren, vorbim despre reporteri și operatori de imagine. Toate persoanele vaccinate sunt înregistrate în registrul electronic de vaccinare COVID-19.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020