Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Etapa a III-a de vaccinare

  Avem doze suficiente de ser anti-Covid și am putea începe și cea de-a treia etapă de vaccinare. Anunțul a fost făcut de primarul general, Ion Ceban în cadrul ședinței tradiționale de luni. Primăria urmează să se adreseze cu o solicitare în acest sens autorităților centrale. Mai mult, edilul spune că în caz de necesitate Chișinăul este pregătit pentru deschiderea a cinci centre noi de vaccinare. Chiar și așa, Ceban constată că printre locuitorii capitalei mai persistă reticiența în privința procesului de vaccinare.

  Ion Ceban primar general al Chișinăului

  La cantitatea actuală de vaccinuri, specialiștii spun că am putea demara, în principiu, etapa a treia de imunizare, dar suntem în așteptare ca Ministerul Sănătății să se expună. Deci, astăzi, avem disponibil vaccin Astra Zeneca, Sputnik. Din ce înțeleg, în cel mai scurt timp, va fi și vaccinul procurat de Guvern.

  Decizia de a trece la cea de-a treia etapă de vaccinare, edilul a argumentat-o prin datele la zi privind procesul de vaccinare. Ceban a subliniat că-n prezent, cel puțin, în rândul chișinăuienilor care se regăsesc pe listele beneficiarilor pentru prima și cea de-a doua etapă de imunizare, mai persistă reticiența cu privire la serul anti-COVID. Și asta în timp ce mulți alți locuitori ai capitalei și-ar dori să primească vaccinul.

  Ion Ceban primar general al Chișinăului 17.42-18.06

  Avem 21.000 de persoane vaccinate cu prima doză ceea ce cred eu și din ceea ce spun specialiștii ar fi un număr destul de mic. În continuare, vaccinurile stau la frigider și acest lucru ne pare cel puțin surprinzător și ar fi păcat ca acolo să fie aceste vaccinuri, în timp ce alte state avansează în acest sens
  De asta cred că astăzi trebuie făcute toate demersurile pentru etapa a treia .

  În acest context, Ceban și-a exprimat speranța că programarea online pentru toți doritorii de a se vaccina va fi posibilă începând cu această săptămână. Iar dacă numărul doritorilor de a se imuniza va fi pe măsură, Primăria este gata să deschidă noi centre de vaccinare.

  Ion Ceban primar general al Chișinăului

  Am zis că putem examina și deschiderea altor spații de vaccinare pentru sporirea accesului în dependență de dorințele și solicitările oamenilor din teren. În principiu suntem gata și a deschide și alte cinci centre noi de vaccinare, în scurt timp. Asta în condițiile în care vom avea nevoie de astfel de spații

  Subliniem că, în prezent, se desfășoară imunizarea cadrelor medicale, didactice, oamenilor legii, funcționarilor de la Guvern și Parlament, a persoanelor cu vârstă de peste 60 de ani dar și a celor cu comorbidități. Campania națională de imunizare a demarat pe 2 martie.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021