Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Este inacceptabilă imixtiunea politică – Ghilețchi cu privire la reforma justiției

  „Trebuie să tragem o linie roșie accentuată și să ne amintim că imixtiunea politicului în justiție este inacceptabilă în orice circumstanță”. Așa a comentat rezultatele reformei în justiție fostul vicepreședinte al Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, în cadrul emisiunii „TEMA cu Ludmila Belcencova” de la postul de televiziune „Primul în Moldova”, difuzată pe internet.

  Ghilețchi a reamintit că o astfel de abordare este tipică nu numai pentru conducerea actuală a țării, ci și pentru foști reprezentanți ai puterii.

  „Din păcate, am intrat în acest cerc vicios și nu știu cine îl va rupe. Cei actuali vor părăsi puterea, iar împotriva lor vor începe aceleași procese politice. Oamenii ajung la putere și nu înțeleg că mâine nu vor fi la putere. Și nu poți abuza de puterea ta astăzi pentru a-ți pedepsi rivalul sau fostul adversar politic. Acest lucru este inacceptabil”, a spus fostul vicespeaker, comentând, în special, hotărârea CEDO privind plata despăgubirilor lui Vladimir Filat pentru prejudiciul moral, precum și achitarea lui Dorin Damir.

  Potrivit lui Ghilețchi, există multe probleme în sistemul de justiție din Republica Moldova, dar rezolvarea lor și reforma acestui sector ar trebui să aibă loc printr-un larg consens politic și public, și atunci va fi „mai multă încredere în această justiție”.

  „Dar atâta timp cât fiecare promovează reforma în propriile interese, vom avea astfel de hotărâri. Și ele vor avea continuare. Această hotărâre nu este ultima ”, a concluzionat Valeriu Ghilețchi.

  La momentul redactării acestei știri, serviciile de presă ale Guvernului, Ministerului Justiției, administrației prezidențiale și PAS nu au comentat declarațiile sale.

  primul.md

  Facebook

  SOCIAL

  Comentând criza din justiție, ex-președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase, a subliniat că soluții simple nu mai sunt și a recomandat deputaților partidului de guvernământ...

  SOCIAL

  Vasile Grădinaru, membrul fracțiunii PAS, se arată indignat de amânarea Adunării Generale a Judecătorilor, care, în opinia sa, s-a făcut pentru că „judecătorii se...

  SOCIAL

  Speakerul Igor Grosu, președintele PAS, a reacționat foarte emotiv la amânarea ședinței Adunării Generale a Judecătorilor și a procedurii de alegere a membrilor Consiliului...

  POLITICA

  Declarația președintelui Maia Sandu, precum că Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) urmează să fie funcțional în cel mult 30 de zile, este o „declarație...

  Copyright © 2021