Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Escrocherii cu carduri bancare

  Atenție posesorilor de carduri bancare. Oamenii legii au deconspirat o schemă frauduloasă, prin care deținătorii de carduri sunt deposedați de bani. Escrocii nu sustrag din prima sume mari, astfel încât victimele să nu observe dispariția banilor. Direcția de Poliție a Capitalei face apel către toate persoanele care au observat că le-au dispărut bani de pe card să sune imediat la bancă și să anunțe serviciul 112.

  Tânăra din imagine spune că a rămas fără niciun leu pe card, după ce a oferit datele bancare unei persoane care a sunat-o prin intermediul aplicației Viber.

  «Am răspuns și domnul cela mi-a zis să să-i dau datele bancare, ca să îmi securizeze cardul, pentru că acum sunt diverse escrocherii și să-i dau toate datele de pe o parte și de pe alta a cardului».

  Tânără spune că escrocii i-au sustras de trei ori bani de pe card. În primele două cazuri, sumele erau nesemnificative și victima susține că nu a observat dispariția lor. A treia oară, însă a rămas fără niciun leu pe card și a sunat la poliție.
  După ceva timp a fost sustras o sumă de bani, eu credeam că sora a făcut ceva cumpărături Apoi a fost sustrasă o sumă mai mare și mi-am dat de seamă că am căzut în plasa escrocilor».

  Oamenii legii atenționează că escrocii pot acționa prin intermediul anunțurilor plasate pe site-urile de comercializare a bunurilor dar și pe rețele de socializare.

  «Se arată interesați de bunul propus spre comercializare și sub pretextul procurării sau rezervării acestuia, solicită date personale precum, numărul cardului, codul de securitate, însă în realitate, datele sunt folosite în mod fraudulos».

  Amintim că la sfârșitul lunii iulie a acestui an, un bărbat din Capitală a scris o plângere la poliție în care a invocat că de pe cardul său bancar au fost sustrase peste 12 mii de lei. Bărbatul a plasat un anunț pe rețele de socializare că vinde o mașină. Ulterior el a fost sunat prin intermediul aplicației Viber de o persoană care ar fi fost interesată să procure automobilul și care i-a cerut datele bancare, sub pretextul de a-i transfera un avans pe cont. Escrocul este un tânăr de 20 de ani care a fost reținut de poliție.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020