Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Eșanu: O hotărâre care ar deschide calea lichidării unui partid este o catastrofă. Sper să nu fie o hotărâre populistă

  Curtea Constituțională acum are șansa: „Fie să meargă în albia mainstream-ului – „îi închidem gura la toți care nu ne plac”, fie „să pună bazele normalității”. Așa a comentat Nicolae Eșanu, ex-viceministru al Justiției, examinarea de către CC a sesizării Guvernului privind declararea neconstituționalității Partidului politic „ȘOR”.

  „Curtea Constituțională poate să pună bazele normalității, pentru că o hotărâre prin care s-ar deschide calea lichidării facile a unui partid politic este o catastrofă. Asta deschide poarta pentru abuzuri extraordinare pe viitor”, a declarat Eșanu, la emisiunea „TEMA” de la postul de televiziune „Primul în Moldova”, care emite pe internet.

  El și-a exprimat speranța că CC va veni cu argumente și nu va adopta o hotărâre „populistă”, în baza argumentelor din sesizarea Guvernului pe care o consideră că este formulată „nu foarte cărturar”.

  „Eu sper că Curtea Constituțională nu o să vină cu o hotărâre populistă.  Dacă fac copy paste la argumentele Guvernului și o să declare partidul neconstituțional în baza acelor argumente, cu tot respectul, dar nu văd absolut niciun temei pentru asemenea decizie”, a relatat ex-viceministrul.

  El a sugerat că autorii sesizării nu înțeleg distincția dintre „declararea partidului neconstituțional și dizolvarea partidului”.

  „Sesizarea este formulată nu foarte cărturar. Într-o sesizare trebuie să se arate că autorii înțeleg această distincție între declararea partidului neconstituțional și lichidarea lui”, a conchis Nicolae Eșanu.

  Până la momentul difuzării acestei știri declarațiile sale nu au fost comentate de serviciile de presă ale CC și Guvernului.

  Facebook

  POLITICA

  Partidul Politic ,,ȘOR” va boicota ședința plenară din 21 septembrie, în semn de protest față de abuzurile comise de actuala majoritate parlamentară a Maiei...

  POLITICA

  Majoritatea parlamentară PAS nu a luat în considerare și alte măsuri de atenționare a membrilor partidului „Șor”, scos în afara legii, atunci când a...

  POLITICA

  Aducem la cunoștință că pe data de 16 septembrie 2023, din numele partidului politic „ȘOR” și  a mai multor exponenți ai partidului, compania engleză...

  POLITICA

  Ședința Curții Constituționale la care urma să fie examinată sesizarea deputaților Partidului „ȘOR”, care interzice persoanelor din conducerea formațiunii să candideze la scrutinele electorale...

  Copyright © 2021