Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Eșanu: Este o decizie ”pripită„

  La scurt timp după ce premierul Natalia Gavriliță a anunțat instituirea stării de urgență, reacțiile în spațiul public nu au întârziat să apară. Juristul Nicolae Eșanu susține că decizia Guvernului de a decreta stare de urgență este una pripită iar executivul abordează ”simplist” problema, ceea ce ne poate crea probleme serioase în viitor.

  Fostul secretarul de stat la Ministerul Justiției afirmă că pentru a evita consecințele de mai departe, autoritățile puteau merge pe calea adoptării unei legi speciale prin care să se aloce sumele necesare de bani pentru procurarea gazelor naturale.

  Nicolae Eșanu, jurist

  ”Acest lucru poate fi făcut într-o singură zi. Dacă există voință, legea poate fi adoptată, promulgată și publicată astăzi. Sper că nu trebuie să explic foarte mult că daca suntem într-o situație care poate justifica introducerea stării de urgență nu pot fi luate în serios eventuale argumente că nu se poate adopta o lege, prin derogare de la procedurile obișnuite. O eventuală abordare simplistă a problemei instituirii stării de urgență ne poate crea probleme foarte serioase pe viitor”

  Premierul Natalia Gavrilița a declarat că va cere Parlamentului declararea stării de urgență pentru a putea oferi bani din buget către Energocom care va cumpăra gaz la preț de piață.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021