Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Eşanu despre declaraţiile lui Grosu: Un judecător de la Curtea Supremă nu este doar un bun jurist

  În opinia expertului în drept, ex-ministrului Justiției Nicolae Eșanu, declarațiile lui Igor Grosu despre demisiile în lanț ale judecătorilor indică faptul că „persoana nu înțelege ce înseamnă să fii judecător la Curtea Supremă”.

  „În ceea ce privește faptul că judecătorii de la Curtea Supremă pleacă, dar noi avem mulți juriști. Asemenea cuvinte pot fi spuse doar de o persoană care nu înțelege ce înseamnă să fii judecător la Curtea Supremă. Acesta nu este doar un bun jurist. În general, a fi un bun judecător nu este același lucru cu a fi un bun jurist. Poți fi un jurist bun, dar totuși să nu fii un judecător bun”, a spus Eșanu în cadrul emisiunii „TEMA cu Ludmila Belcencova” de la postul „Primul în Moldova” care emite pe internet.

  Expertul a subliniat că funcția de judecător al Curții Supreme, în orice țară din lume, este „punctul culminant al sistemului de drept”.

  „A fi un bun judecător al Curții Supreme înseamnă că persoana care ocupă această funcție are cunoștințe fundamentale în domeniul dreptului și are o experiență de viață foarte bogată. Această funcție este punctul culminant al sistemului de drept”, a spus Nicolae Esanu.

  Amintim că anterior președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul emisiunii „La 360 de grade” de la Radio Moldova, a spus că exodul în masă al judecătorilor din sistem este un „sabotaj”, subliniind că „nu are timp să vorbească cu ei în limbaj diplomatic”. Potrivit lui Grosu, plecarea în corpore a judecătorilor este „un semn bun”. „E vorba de rezistența sistemului. Este un semn bun pentru că asta îi deranjează pe cei care sunt cu musca pe căciulă”. Totodată, el nu vede probleme în blocajul sistemului de justiție din cauza lipsei de judecători. „Eu cred că nu s-a terminat lumea, juriști și potențiali judecători în țara asta”, a spus Grosu.

  La momentul publicării acestei știri, serviciile de presă ale Ministerului Justiției, Guvernului și Parlamentului nu au comentat declarația lui Nicolae Eșanu.

  primul.md

  Facebook

  POLITICA

  Președintele Parlamentului, liderul PAS, Igor Grosu, a anunțat că la Parlament se va discuta despre cât de „corect sunt racordate” legile cu privire la...

  POLITICA

  „Decizia Curții Constituționale va fi importantă nu atât pentru Partidul „ȘOR”, cât pentru modul în care pe viitor va funcționa democrația în această țară....

  POLITICA

  Un partid politic nu poate fi declarat neconstituțional decât în cazul dacă militează  împotriva valorilor precum pluralismul politic, statul de drept, suveranitatea, independenţa și...

  POLITICA

  Ex-viceministru al Justiției, Nicolae Eșanu, este sigur că declararea neconstituționalității Partidului politic „ȘOR” va aduce efecte inverse decât cele pe care mizează guvernarea și...

  Copyright © 2021