Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Erupție uriașă a vulcanului Semeru din Indonezia. 13 persoane au murit și 57 au fost rănite

  Bilanţul erupţiei vulcanului Semeru din Indonezia a crescut de la unu la 13 morţi, a raportat duminică agenţia de gestionare a dezastrelor, în timp ce echipele de salvare continuă să cerceteze zona, notează AFP.

  „Bilanţul este acum de 13 morţi. Salvatorii au găsit mai multe corpuri”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al agenţiei, Abdul Muhari, precizând că 10 persoane surprinse de erupţia de sâmbătă au fost găsite în viaţă în zona situată în estul Insulei Java.

  Satul Lumajang a fost acoperit cu un strat gros de lavă rece şi cenuşă, potrivit corespondenţilor AFP, iar locuitorii din mai multe de sate au fost nevoiţi să meargă în adăposturi şi moschei pentru a-şi petrece noaptea.

  Cel puţin 57 de persoane au fost rănite în erupţie, dintre care 41 cu arsuri, a anunţat agenţia de gestionare a dezastrelor într-un comunicat, conform Agerpres.

  Imagini ale Agenţiei de meteorologie şi geofizică din Indonezia au arătat cenuşă căzând în Oceanul Indian.

  Ultima erupţie majoră a vulcanului Semeru a avut loc în decembrie 2020. Atunci, mii de persoane au fost nevoite să fugă şi sate întregi au fost acoperite cu cenuşă.

  digi24.ro

  LUMEA

  Un vulcan din sud-vestul Japoniei a erupt, aruncând pietre pe o rază de aproape un kilometru, ceea ce condus la ridicarea nivelului de alertă...

  Copyright © 2021