Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Eroii zilelor noastre

  O expoziție emoționantă, realizată de către fotograful Mihai Vengher, a fost amplasată în scuarul Catedralei din Chișinău. Fiecare dintre poze le amintește trecătorilor despre cât de grea este munca medicilor, care luptă pentru viața fiecărui bolnav de COVID-19. Colega mea, Daniela Danilov, a vizitat expoziția care cuprinde în jur de 150 de poze.

  Daniela Danilov, reporter Accent TV

  „Epuizați de griji și de ture interminabile, cu fețe triste, dar cu ochii plini de speranță. Așa au fost surprinși medicii-eroi din prima linie de către fotograful Mihai Vengher, într-o expoziție amplasată în scuarul Catedralei din Chișinău.”

  In plină pandemie, Mihai Vengher și-a propus să surprindă prin obiectivul aparatului de fotografiat secvențe din spitalele din Capitală, unde sunt tratați bolnavii de COVID. Totuși, viața sa a luat o întorsătură la 180 de grade, când însuși fotograful a ajuns pacient… Așa că primele imagini au fost realizate în timp ce se trata la Spitalul „Gheorghe Paladi” din Chișinău.

  Mihai Vengher, autorul expoziției

  „Pe când apăruse primele cazuri de COVID-19 în Republica Moldova, eu intenționam să merg în spitalele unde se tratează pacienții infectați pentru a reliza reportaje. Dar așa s-a întâmplat că într-o zi chiar eu am fost testat pozitiv cu virusul COVID-19 și, mergând în spital, am luat și aparatul foto”.

  Fotograful ne-a povestit despre zilele petrecute în spital și îndeamnă oamenii să țină cont de toate regulile anti-COVID, pentru că în acest fel, ne ajutăm pe noi, dar și doctorii din spitale.

  Mihai Vengher, autorul expoziției

  „Văzând toată acea suferință, atunci într-adevăr înțelegi că virusul COVID-19 nu este o glumă, dar este ceva serios de care trebuie să ne protejăm. Am văzut cazuri foarte grave, mai ales, la Spitalul de Urgență, când auzeam cum un pacient ruga medicii: „Domnule doctor, eu vreau să trăiesc, ajutați-mă să trăiesc. Atunci când scăpăm de COVID-19 vreau să merg iarăși prin acele spitale să imortalizez aceiași medici fără mască și costume de protecție”.

  Expoziția, care cuprinde 150 de fotografii, realizate în mai multe spitale din Capitală, a emoționat și trecătorii, care le-au mulțumit medicilor pentru dedicația cu care își fac meseria.

  „Medicii de-ar avea de toate… eu cred că da, foarte greu le este și ei merită aplauze în toată ziua. Noi trebuie să-i ajutam, totul depinde de noi: și munca lor, și sănătatea noastră, trebuie să-i stimăm.”

  „Cred că e foarte greu. Nu-i simplu pe perioada de pandemie… ”.

  „Cred că lor le este dificil în așa echipamente să lucreze”.

  „M-am simțit puțin tristă, fiindcă asta e situația din țară și din păcate ea nu este cea mai bună, dar sperăm, curând, totul să se finalizeze. Sigur că le este greu, lor le este cel mai greu și noi vrem să le spunem un sincer mulțumesc pentru munca și străduința lor”.

  Fotografiile vor fi expuse, timp de o lună, pe panourile pentru ziare din Parcul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020