Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Elisabeta a II-a împlinește miercuri 95 de ani, la câteva zile după moartea soțului ei. De ce are Regina Marii Britanii două aniversări

  Regina Elisabeta a II-a împlinește, miercuri, 95 de ani. Evenimentul din acest an este unul privat, fiind marcat de moartea prinţului Philip în data de 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani.

  În acest an, nu vor fi sărbători publice, deoarece regia continuă să respecte două săptămâni de doliu până vineri, scrie BBC.

  Nici o fotografie privind aniversarea din acest an nu va fi făcută publică anul acesta, așa cum este obișnuit.

  Regina este la castelul Windsor, alături de o parte din familie și aproximativ 20 de angajați.

  Ziua ei de naștere vine la mai puțin de două săptămâni după ce prințul Philip a murit pe 9 aprilie. El mai avea nouă săptămâni până să împlinească 100 de ani, care trebuia să fie punctul central al sărbătorilor regale din acest an.

  Regina a devenit cel mai vechi monarh din lume în 2015.

  De ce are regina două aniversări

  Conform tradiţiei, oficial, ziua de naştere a suveranei britanice este marcată în cea de-a doua zi de sâmbătă a lunii iunie, prin parada militară „Trooping the Colour”, când peste o mie de soldaţi îmbrăcaţi în uniforma tradiţională de gală mărşăluiesc prin centrul Londrei.

  Tradiţia dublei celebrări a fost instaurată de regele George al II-lea, în 1748, pentru a putea beneficia de condiţii meteo mai blânde.

  Evenimentul din 13 iunie 2020 a fost anulat, în contextul pandemiei de COVID-19.

  Programat pentru data de 12 iunie 2021, evenimentul a fost din nou anulat, în urma decesului ducelui de Edinburgh.

  Data oficială a aniversării reginei este şi ziua naţională a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

  digi24.ro

  LUMEA

  Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a participat la prima ceremonie regală de la moartea soţului ei, ducele de Edinburgh, scrie BBC, potrivit...

  SOCIAL

  Președintele în exercițiu, Igor Dodon, l-a felicitat pe Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kiril, cu ocazia zilei de naștere. Mesajul de felicitare i-a...

  Copyright © 2020