Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Egiptul renunță la restricțiile privind fotografiile în spaţiile publice

  Vești bune pentru turiști. Dacă plănuiți o vacanță în Egipt, nu veți mai fi nevoiți să vă furișați pentru a face fotografii. Ministerul Turismului a anunțat că se renunță la interdicții pentru fotografii amatori, cu mici excepții însă. Legea interzice în continuare fotografierea copiilor și pozele care pot „afecta imaginea țării”, informează The Guardian.

  În ultimele luni, vloggerii străini au atras atenţia asupra practicii autorităţilor egiptene de a opri persoanele care fac fotografii şi înregistrări video, chiar şi în siturile turistice, şi de a confisca echipamentele foto.

  Într-o declaraţie, Ministerul Turismului şi Antichităţilor din Egipt a anunţat că, miercuri, cabinetul ţării „a aprobat noi reguli pentru fotografierea de uz personal”, atât pentru rezidenţi, cât şi pentru turişti. „Realizarea de fotografii folosind toate tipurile de aparate foto tradiţionale, aparate digitale şi camere video va fi permisă gratuit. Nu este necesară obţinerea prealabilă a unui permis”, se arată în comunicatul de presă.

  Atât cetăţenii egipteni, cât şi turiştii străini s-au plâns de faptul că autorităţile au cerut permise pentru fotografierea în zone publice şi, uneori, au confiscat aparate foto şi au interzis fotografierea chiar dacă există un permis.

  Restricţiile vor rămâne în vigoare pentru fotografierea copiilor şi pentru fotografiile comerciale, se arată în comunicat. De asemenea, „este interzis să se facă sau să se distribuie fotografii ale unor scene care pot, într-un fel sau altul, să dăuneze imaginii ţării”.

  Relaxarea regulilor privind fotografiile ar putea fi de bun augur pentru sectorul turistic, care generează peste 10% din PIB şi oferă locuri de muncă pentru aproximativ 2 milioane de persoane în această ţară.

  digi24.ro

  Facebook

  LUMEA

  Pentru a face faţă crizei economice provocate de războiul din Ucraina, Egiptul a găsit o soluţie: reducerea iluminatului public pentru a economisi energie şi...

  LUMEA

  O serie de măsuri de restricţie a consumului de apă vor fi aplicate la Londra începând din 24 august, din cauza secetei actuale, a...

  LUMEA

  ANTA anunță că mai multe state și-au anulat restricțiile impuse în contextul pandemiei de COVID-19. Totodată, există țări în care este nevoie de respectat...

  SOCIAL

  Primăria Municipiului Chișinău informează că în spațiile publice din capitală sunt instalate mese de tenis și de armwrestling. De asemenea, urmează a fi amenajate...

  Copyright © 2021