Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Ecuador: Cel puţin 15 morţi şi 20 de răniţi după o revoltă într-o închisoare

  Cel puţin 15 deţinuţi au fost ucişi luni în urma unei revolte într-una dintre cele mai mari închisori din Ecuador, scena unor violenţe mortale în trecut, au anunţat autorităţile, citate marţi de France Presse.

  Această revoltă a făcut „15 morţi şi 20 de răniţi”, a declarat pentru presă administraţia penitenciară din Ecuador.

  Anterior, administraţia penitenciară ecuadoriană (SNAI) a indicat că cinci deţinuţi răniţi primeau îngrijiri şi că un altul a fost transportat la spital, fără a preciza gravitatea rănilor.

  SNAI a adăugat că „unităţile tactice continuă operaţiunile de a recăpăta controlul” penitenciarului.

  Situată la marginea oraşului Latacunga (sud), această închisoare găzduieşte aproximativ 4.300 de deţinuţi şi este una dintre cele mai mari din ţară. Din februarie 2021, şapte masacre între deţinuţi au avut loc acolo în care au fost ucise peste 400 de persoane.

  Autorităţile s-au dovedit până acum incapabile să oprească aceste violenţe, comise adesea cu armă albă şi marcate de decapitări şi alte acte de barbarie.

  Potrivit estimărilor oficiale, închisorile supraaglomerate din ţară găzduiesc aproximativ 35.000 de prizonieri, inclusiv mulţi membri ai bandelor care au legătură cu drogurile.

  În 2021, Ecuadorul a confiscat o cantitate-record de 210 tone de droguri, în principal cocaină.

  Învecinat cu Columbia şi Peru, cei mai mari producători de cocaină din lume, Ecuadorul serveşte drept port de plecare pentru transporturile de droguri, în principal către Statele Unite şi Europa. Anul trecut, ţara cu 17,7 milioane de locuitori a înregistrat o rată de 14 crime la 100.000 de oameni, aproape dublu faţă de 2020.

  În august, guvernul preşedintelui Guillermo Lasso a lansat un recensământ al deţinuţilor cu scopul de a ameliora condiţiile de viaţă pe fondul supraaglomerării închisorilor.

  agerpres.ro

  TOP 24 de ore

  Facebook

  LUMEA

  Cel puţin 19 persoane au fost ucise şi 24 au fost rănite, în principal tineri, într-un atentat produs miercuri asupra unei şcoli coranice din...

  LUMEA

  Un incendiu într-o fabrică din centrul Chinei a făcut cel puţin 36 de morţi şi doi dispăruţi, a transmis marţi agenţia oficială Xinhua, citând...

  LUMEA

  Cel puţin 149 de persoane au murit şi alte 150 au fost rănite sâmbătă seara într-o busculadă în centrul capitalei Seul, unde zeci de...

  LUMEA

  Bilanţul uraganului Ian, unul dintre cele mai puternice uragane din istoria recentă a SUA, care a lovit sud-estul ţării la sfârşitul lunii septembrie, a...

  Copyright © 2021