Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Echipamente medicale din Rusia

  Autonomia găgăuză a primit un nou lot cu echipamente medicale din partea administrației din Sankt Petersburg. Donația a fost oferită de către ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Rusiei în Moldova, Oleg Vasnețov. Ajutorul include ventilatoare și echipament laparoscopic, care vor ajunge în spitalele din autonomie.

  Nu este prima dată când autonomia găgăuză beneficiază de ajutor din partea Federației Rusiei. Autoritățile locale au semnat mai multe acorduri de înfrățire cu orașele și regiunile din Federația Rusă, inclusiv din Sankt Petersburg, Tatarstan și Bashkiria. Găgăuzia a primit în mod repetat asistență și în timpul pandemiei. De data aceasta, este vorba de cinci ventilatoare și echipament laparoscopic.

  Irina Vlah, bașcanul Găgăuziei

  „Cel mai important lucru este că oamenii vor fi mulțumiți, pentru că tot ceea ce facem este pentru binele lor. Este foarte important ca oamenii noștri, care se pomenesc într-o situație dificilă, să primească ajutor aici, în Găgăuzia, și să nu fie nevoiți să caute servicii medicale în Chișinău sau în alte regiuni. Aceste ventilatoare ne vor fi de folos.”

  Ventilatoarele vor ajunge în spitalele din Ceadîr-Lunga, Vulcănești și Comrat, iar echipamentul laparoscopic va fi transmis Spitalului raional din Ceadîr-Lunga. Ambasadorul rus, Oleg Vasnețov, a asigurat conducerea Găgăuziei că va susține regiunea și locuitorii acesteia în continuare.

  Oleg Vasnețov, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova

  «Activitatea economică externă a autonomiei este atât de activă, încât acum, toți partenerii vă ajută, inclusiv Rusia. Administrația din Sankt Petersburg v-a oferit aceste cinci ventilatoare și sunt convins că aceasta nu este ultima donație din partea autorităților din Sankt Petersburg, Moscova și alte regiuni.”

  Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, le-a mulțumit autorităților din Rusia pentru ajutorul oferit și a menționat că echipamentul va fi folosit pentru modernizarea instituțiilor medicale și îmbunătățirea calității serviciilor din regiune. Recent, ambasadorul Federației Ruse în țara noastră a transmis Spitalului raional din Ceadîr – Lunga un sistem video pentru endoscopie.

  a-tv.md

  Copyright © 2020