Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Echipa oamenilor buni

  Oamenii buni ai Maiei Sandu și-au dat arama pe față. Astăzi, un grup de susținători ai președintelui, s-au adunat în fața Curții Constituționale pentru a-și exprima sprijinul pentru șeful statului. Înarmați cu drapelul Uniunii Europene, manifestanții i-au cântat osanale lui Sandu, după care și-au reorientat atenția spre deputatul PSRM, Vasile Bolea. Aceștia au fost la un pas de a ataca alesul poporului, iar văzând că nu le reușește i-au luat cu asalt automobilulul. La fața locului a intervenit și poliția.

  Manifestația a debutat pașnic. Cele aproximativ 20 de persoane, s-au adunat în grup și scandau la unison lozinci în susținerea Maiei Sandu. Aceștea au așteptat răbdători finalizarea ședinței Înaltei Curți, și ieșirea Maiei Sandu. Au salutat-o zâmbind, și s-au „aciuat„ în jurul ei, ignorând vizibil restricțiile cu privire la distanța socială de cel puțin un metru. Și asta în condițiile în care majoritatea protestatarilor fac parte din grupurile de risc. Se pare că oamenii buni nu s-au dovedit a fi atât de buni. La apariția deputatului PSRM, Vasile Bolea protestele pașnice au degenerat în huiduieli și înjurături. Bolea a reușit să intre în mașină și să blocheze ușile pe interior. Manifestanții nu s-au lăsat și i-au luat cu asalt automobilul.

  La scurt timp de la atac a intervenit și poliția pentru a calma spiritele. Comportamentul susținătorilor Maiei Sandu a fost dur criticat de președintele fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță. Potrivit socialistului, aceștia au dat dovadă de o conduită agresivă și anti-democratică.

  Corneliu Furculiță președintele fracțiunii parlamentare PSRM

  „Astfel de acțiuni murdare contravin statului de drept, dar și valorilor europene, în condițiile în care unii dintre atacatori purtau drapelul Uniunii Europene. Ar fi bine ca purtătorii de drapele europene să dea dovadă că respectă valorile democratice și să aibă un comportament civilizat și în limita legii. Libertatea noastră se termină acolo unde începe libertatea altora. Acest principiu ar trebui respectat de către toți, indiferent de drapelul pe care-l poartă. Declar cu toată responsabilitatea că noi, socialiștii, nu vom permite elementelor radicale din societatea noastră să escaladeze situația din țară, la fel cum se întâmplă la unii dintre vecinii noștri.„

  Mai mult, Furculiță a declarat că va sesiza instituțiile de drept cu privire la cele întâmplate. Deputatul a reiterat că PSRM a fost și rămâne adeptul dialogului civilizat atât între partide, cât și între susținătorii acestora, indiferent de culoarea politică.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020