Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  E OFICIAL! Moldovenii vor ieși la pensie mai devreme

  Decretul de promulgare și legea pentru modificarea Legii nr. 156/1998 privind sistemul public de pensii au fost publicate în Monitorul Oficial. Astfel, vârsta standard de pensionare a femeilor va fi de 57 de ani și de 62 de ani pentru bărbați.

  Documentul mai prevede că femeile care au născut și au educat până la vârsta de 8 ani cinci și mai mulți copii, vor ieși la pensie la 54 ani.

  Totodată, pentru persoanele care au realizat stagiul de cotizare în condiții deosebite de muncă cel puțin 10 ani compleți, vârsta standard de pensionare se diminuează cu de la 5 ani până la 9 ani și 6 luni, în funcție de stagiu.

  În prezent, atât femeile cât și bărbații din Republica Moldova ies la pensie la 63 de ani.

  Anterior, la inițiativa președintelui țării, Igor Dodon, deputații PSRM au elaborat un inițiativă legislativă prin care vârsta de pensionare a fost micșorată.

  Telegram channel

  a-tv.md

  POLITICA

  Președintele țării, Maia Sandu, a promulgat legea care prevede majorarea vârstei de pensionare. Decretul șefului statului a fost publicat pe site-ul Președinției.

  POLITICA

  Decretul cu privire la dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor anticipate ar putea fi declarat nul, dacă înainte de semnarea președintele Maia Sandu nu va...

  SOCIAL

  Președintele Curții Constituționale, Domnica Manole, în 2020 a avut un venit de aproape 800 de mii de lei. Datele se conțin în declarația de...

  SOCIAL

  Monitorul Oficial de marți, 31 martie, a publicat decizia cu privire la propunerea declarării stării de urgență, aprobată ieri de Guvernul în exercițiu.

  Copyright © 2021