Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  După scenariul Ucrainei

  Victoria partidului pro-prezidențial PAS amenință Moldova cu destabilizarea politică și un transfer complet la controlul extern al Washingtonului. Iar exemplul Ucrainei este mai mult decât orientativ pentru Moldova. Această opinie a fost exprimată într-un comentariu exclusiv pentru Accent TV de către politicianul rus, politologul și marea personalitate publică Nikolai Starikov.

  Nikolai Starikov, politolog rus

  „Într-o țară vecină numită Ucraina, guvernul și parlamentul au fost mult timp sub controlul forțelor externe. Observăm toate consecințele distructive, teribile și triste și le vom continua să le observăm. Din păcate, o situație similară apare astăzi în Moldova. Dacă ambasadorul american Derek Hogan a participat activ la alegeri și o forță politică care i se potrivește, care reprezintă interesele Washingtonului, este destul de mulțumită, atât de mult încât a făcut lobby și a promovat-o în mod activ, aceasta înseamnă că în politica victorioasă forțele vor fi îndreptate spre interesele Washingtonului „.

  Nikolai Starikov crede că nu trebuie să ne așteptăm la o politică rezonabilă din partea PAS. Și iată de ce…

  Nikolai Starikov, politolog rus

  „Partidul de guvernământ este partidul președintelui Moldovei, relativ vorbind, orientat spre Occident. Dar acest lucru nu este atât de rău. S-ar putea negocia, s-ar putea aștepta la o politică rațională și rezonabilă. Faptul este că acești domni nu apreciază statalitatea Moldovei. A doua jumătate a acestei nenorociri constă în faptul că, în mod ciudat, ambasadorul SUA a jucat un rol imens în campania electorală trecută. Și acest lucru nu dă nicio speranță că politica partidului învingător și a președintelui de guvernământ va fi pro-moldovenească, va fi suverană și va fi îndreptată spre interesele Moldovei ”.

  Starikov și-a exprimat îngrijorarea că forțele de dreapta vor încerca să facă din Moldova un alt punct de tensiune pe harta Eurasiei. Statele Unite reanimează în mod constant puncte de tensiune în jurul Rusiei. Aceasta este Ucraina, vecină cu Moldova, Siria, amenințarea din Afganistan și provocările constante de la Marea Neagră de către navele NATO.

  Nikolai Starikov, politolog rus

  „Victoria partidului despre care vorbim amenință cu destabilizarea situației politice din Moldova. Ceea ce, desigur, nu este absolut în interesul alegătorilor moldoveni, sau chiar al politicienilor moldoveni, iar rădăcinile și părțile interesate din toată această poveste se află în străinătate. Dacă se rup prin genunchi, dacă urmează imediat directivele de la ambasada americană, atunci situația se va agrava foarte repede. Cred că probabilitatea ca evenimentele să se dezvolte conform acestui scenariu este foarte mare, deoarece americanii au nevoie, subliniez, de un alt punct de tensiune în jurul Rusiei”.

  În același timp, politologul rus a subliniat că principala forță de opoziție din Moldova este Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, care va trebui să depună eforturi mari pentru a menține stabilitatea pe teritoriul statului moldovenesc.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021