Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  După Gavrilița, și Cheptonar declară că cetățenii trebuie să arate sprijin pentru integrarea europeană așa cum o fac cei din UE

  După ce, acum două luni, ex-premierul Natalia Gavrilița s-a plâns că guvernul are mai puțină încredere în interiorul țării decât în străinătate, un alt exponent al PAS, deputatul Andrian Cheptonar, a declarat că guvernarea dorește ca cetățenii să arate sprijinul pentru integrarea europeană așa cum îl fac liderii UE. Declarații în acest sens au fost făcute de Cheptonar la emisiunea „Punctul de Azi” de la TVR Moldova.

  „Noi foarte mult ne dorim ca cetățenii să arate acest sprijin pentru integrarea europeană cum noi îl vedem din partea liderilor Uniunii Europene”, a spus deputatul PAS.

  El a precizat că, după foarte multe mesaje din UE, este „rândul ca și cetățenii să se manifeste”, referindu-se la Adunarea Națională din 21 mai.

  „Până acum țării noastre i s-au transmis foarte multe mesaje că locul nostru este în comunitatea europeană, că Moldova trebuie să se integreze, am avut foarte mult suport bugetar, am avut tot felul de mesaje, iată acum avem mesaje despre protecția securității Republicii Moldova la fel din partea statelor partenere. Iar acum este rândul ca și cetățenii să se manifeste și să arate comunității europene că noi suntem parte din această societate și dorim să ne integrăm acolo”, a relatat Cheptonar.

  El a promis că vor fi aplicate foarte multe schimbări în legislație pentru ca Moldova să adere la UE, astfel încât, chiar și atunci când PAS va pleca de la guvernare, să lase în urma lor „un stat aliniat la standardele Uniunii Europene”.

  „Cu încetul, cu încetul în acest proces de negocieri pentru aderare la Uniunea Europeană noi vom aplica foarte multe schimbări în legislație pe toate palierele în varii domenii și vom obține o normalizare a modului în care țara aceasta va fi guvernată. Este foarte important ca, chiar dacă PAS, să spunem, va pleca de la guvernare la un moment dat, peste doi ani sau peste șase ani, noi să lăsăm în urma noastră un stat aliniat la standardele Uniunii Europene”, a conchis acesta.

  Cheptonar a trasat obiectivul de aderare la UE în anul 2030.

  „Iar noi ca forță politică trebuie să depunem tot efortul, să folosim toată diligența de care dispunem pentru a schimba legislația, pentru a ne alinia rigorilor care le solicită Uniunea Europeană, și în 2030 Republica Moldova să fie membră a Uniunii Europene”, a declarat Cheptonar.

  facebook

  TOP 24 de ore

  Facebook

  SOCIAL

  Andrian Cheptonar, membrul Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică, este de opinia că incidentul tragic de la Aeroportul Internațional Chișinău, soldat...

  POLITICA

  Deputatul PAS Andrian Cheptonar consideră normal ca un ofițer SIS să aibă dublă cetățenie, dacă este cetățenia unui stat membru al UE. Această prevedere...

  Copyright © 2021