Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  După explozie și criza financiară, Libanul mai primește o lovitură

  În condițiile în care zeci de spitale și unități sanitare au devenit nefuncționale în urma exploziei devastatoare din portul Beirut de săptămâna trecută, capitala libaneză se confruntă și cu o altă criză de sănătate – numărul cazurilor de coronavirus a crescut cu o treime.

  O evaluare a OMS arată că jumătate dintre cele 55 de clinici și centre sanitare din capitala Libanului sunt nefuncționale în urma deflagrației. Estimările arată că în jur de 500 de paturi au fost pierdute.

  Și principala unitate medicală care se ocupa de tratamentul cazurilor de infectare cu coronavirus dar și de testare a fost puternic lovită. „Capacitatea Libanului de a lupta cu pandemia de coronavirus a fost redusă cu o șesime”, a spus Alexandre Nehme, directorul spitalului.

  Cei 18 pacienți cu coronavirus au fost transferați spre alte centre, și ele la capacitate maximă luptându-se să facă față în contextul lipsei de echipament medical.

  digi24.ro

  Facebook

  SOCIAL

  Alte 850 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 693 în rândul persoanelor nevaccinate.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Alte 579 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 512 în rândul persoanelor nevaccinate.

  LUMEA

  O puternică explozie a avut loc joi la un depozit de muniţii în Kazahstan, fostă republică sovietică din Asia Centrală, rănind 60 de persoane...

  SOCIAL

  + 426 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Încă 10 oameni au murit de coronavirus, cifră...

  Copyright © 2021