Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  După explozie și criza financiară, Libanul mai primește o lovitură

  În condițiile în care zeci de spitale și unități sanitare au devenit nefuncționale în urma exploziei devastatoare din portul Beirut de săptămâna trecută, capitala libaneză se confruntă și cu o altă criză de sănătate – numărul cazurilor de coronavirus a crescut cu o treime.

  O evaluare a OMS arată că jumătate dintre cele 55 de clinici și centre sanitare din capitala Libanului sunt nefuncționale în urma deflagrației. Estimările arată că în jur de 500 de paturi au fost pierdute.

  Și principala unitate medicală care se ocupa de tratamentul cazurilor de infectare cu coronavirus dar și de testare a fost puternic lovită. „Capacitatea Libanului de a lupta cu pandemia de coronavirus a fost redusă cu o șesime”, a spus Alexandre Nehme, directorul spitalului.

  Cei 18 pacienți cu coronavirus au fost transferați spre alte centre, și ele la capacitate maximă luptându-se să facă față în contextul lipsei de echipament medical.

  digi24.ro

  SOCIAL

  Încă 50 de ventilatoare procurate în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova” vor fi distribuite spitalelor din țară...

  SOCIAL

  Alte 394 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 5 cazuri sunt de...

  SOCIAL

  Alte 258 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Toate cazurile sunt cu transmitere locală.

  LUMEA

  Japonia intenţionează să colecteze date de la persoanele care se infectează cu noul coronavirus chiar şi după ce au fost vaccinate pentru a evalua...

  Copyright © 2020