Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Dumitru Pulbere revine la CSP. Curtea Constituțională suspendă Decretul Maiei Sandu prin care acesta a fost eliberat din funcție

  Decretul președintelui R.Moldova, Maia Sandu, privind încetarea de drept a mandatului de membru al Consiliului Superior al Procurorilor al lui Dumitru Pulbere, suspendat. Hotărârea a fost pronunțată astăzi de către magistrații Curții Constituționale.

  De menționat că procurorul general, Alexandr Stoianoglo, s-a adresat cu o sesizare la Curtea Constituțională în vederea controlului constituționalității Decretului Președintelui Republicii Moldova din 06.09.2021 privind încetarea de drept a mandatului de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) a domnului Dumitru Pulbere.

  Prin sesizarea depusă, Stoianoglo a mai solicitat Înaltei Curți să exercite controlul constituționalității sintagmei ”precum și vârsta de cel mult 65 de ani” din Legea cu privire la Procuratură, introdusă în text prin modificările operate de Parlament pe 24 august 2021.

  Până la examinarea cauzei în fond, acesta a solicitat suspendarea acțiunilor sus-menționate.

  În acest sens, CCM a admis parțial cererea depusă, suspendând ultimele modificări din legea cu privire la Procuratură ce se referă la vârsta de pensionare, dar și Decretul șefului statului prin care a fost încetat mandatul lui Dumitru Pulbere.

  În aceste condiții, șeful statului nu va putea semna decretul de numire a Svetlanei Balmuș în calitate de membru al CSP.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  deschide.md

  Facebook

  POLITICA

  Ex-președintele Curții Constituționale, Dumitru Pulbere, a fost exclus din componența Consiliului Superior al Procurorilor.

  POLITICA

  Președintele PSRM, Igor Dodon, a discutat cu fostul președinte al Curții Constituționale, Dumitru Pulbere, despre criza constituțională fără precedent în care s-a pomenit țara...

  POLITICA

  Președintele Maia Sandu și-a asumat rolul de judecător, încălcând astfel Constituția, atunci când și-a permis să facă comentarii juridice în adresa deputaților care au...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Membrii Comisiei privind reforma constituțională, creată prin decretul președintelui Igor Dodon, își continuă activitatea, în pofida faptului că Maia Sandu a decis dizolvarea acestei...

  Copyright © 2021