Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Dumitru Pulbere: Reforma constituțională este inevitabilă, dacă dorim să evităm blocajele politice

  Membrii Comisiei privind reforma constituțională, creată prin decretul președintelui Igor Dodon, își continuă activitatea, în pofida faptului că Maia Sandu a decis dizolvarea acestei structuri. Despre aceasta a anunțat fostul președinte al Curții Constituționale, Dumitru Pulbere, care a deținut și funcția de președinte al acestei comisii.

  Juristul a declarat, la Accent TV, că echipa din care fac parte constituționaliști de renume continuă să activeze și va propune societății un proiect de reformare a Constituției, astfel ca să fie evitate pe viitor blocajele politice în relațiile Președinte – Guvern – Parlament, precum și la traseismul politic.

  ”Președintele Dodon a creat, în iunie anul trecut, această comisie care trebuie să propună un proiect de modificare a Constituției. Igor Dodon este printre puținii politicieni care a înțeles că este necesară reforma constituțională pentru a evita blocajele politice.(…) Dacă nu vom veni cu aceste modificări la Constituție, atunci vom asista încă mult timp la crize politice de felul cum avem în prezent”, a declarat Pulbere.

  Igor Dodon a declarat recent că reforma constituțională lansată în mandatul său de președinte al țării trebuie să fie dusă până la capăt. Normele constituționale cu privire la competențele Parlamentului, Guvernului, a președintelui țării necesită ajustarea la cerințele timpului.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  Telegram channel

  a-tv.md

  POLITICA

  Decretul președintelui R.Moldova, Maia Sandu, privind încetarea de drept a mandatului de membru al Consiliului Superior al Procurorilor al lui Dumitru Pulbere, suspendat. Hotărârea...

  POLITICA

  Ex-președintele Curții Constituționale, Dumitru Pulbere, a fost exclus din componența Consiliului Superior al Procurorilor.

  POLITICA

  Președintele PCRM, Vladimir Voronin, susține ideea promovării reformei constituționale în Republica Moldova. Liderul comuniștilor a declarat, la un post local de televiziune, că după...

  POLITICA

  ”Sunt cel puțin trei-patru elemente conceptuale care trebuie modificate. Primul- cetățenia străină, a doua cetățenie pentru conducătorii statului. Consider că acest lucru trebuie interzis....

  Copyright © 2021