Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Dumbrăveanu neagă că nu ar exista suficiente resurse pentru procurarea vaccinului

  Fostul ministru al Sănătății Viorica Dumbrăveanu dezminte informația că pentru anul 2012 nu ar fi fost planificate surse financare în scopul procurării vaccinului împotriva COVID-19 și că în genere nu sînt resurse financiare.

  Ea a precizat că în proiectul Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul 2021, la Subprogramul ”Programe naționale și speciale în domeniul ocrotirii sănătății” au fost aprobate 45,0 mln. lei. În document este menționat că aceste mijloace urmează a fi utilizate pentru acoperirea cheltuielilor legate, inclusiv, pentru achiziția vaccinului împotriva COVID-19.

  Consiliul coordonator pentru stabilirea priorităților de utilizare a mijloacelor financiare din fondul măsurilor de profilaxie, la data de 29 decembrie 2020, a decis alocarea a 5,0 mln. lei pentru achiziționarea vaccinului împotriva COVID-19 din cele 45,0 mln. aprobate.

  Pe lîngă aceste cele 5 milioane de lei alocate din fondul de profilaxie, în fondul de rezervă al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, au fost aprobate 10,0 mln. lei pentru anul curent.

  Dumbrăveanu mai spune că suplimentar, la necesitate, pot fi alocate resurse financiare din fondul de intervenție (116321,3 mii lei), precum și din fondul rezervă al Guvernului (161500,0 mii lei).

  „Generalizînd, pentru cei care nu cunosc și nici nu doresc să cunoască că, la moment, există în fondurile de asigurări obligatorii de asistență medicală cel puțin 15,0 mln. lei ( 5,0 mln. din fondul de profilaxie și 10,0 mln. din fondul de rezervă al CNAM) disponibile pentru achiziționarea vaccinului împotriva COVID-19.

  Îndemn clasa politică, profesioniștii din domeniile relevante să-și consolideze eforturile pentru a asigura populația Republicii Moldova cu vaccinul împotriva COVID-19 și să se detașeze de la declarații critice și fără impact pentru sănătatea populației”, se arată în mesajul fostului ministru al Sănătății.

  noi.md

  Facebook

  SOCIAL

  Republica Moldova înregistrează una dintre cele mai mari rate de creștere a numărului de cazuri de Covid 19 și de decese provocate de acesta,...

  SOCIAL

  Alte 850 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 693 în rândul persoanelor nevaccinate.

  POLITICA

  Guvernul Gavrilița nu va face niciun pas înapoi. Personalul din Educație va trebui să se testeze din banii personali sau să prezinte certificatul de...

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău informează că astăzi intervalul orelor 10:00-18:00, cele 2 puncte de vaccinare mobile se vor afla în următoarele locații: troleibuzul va fi...

  Copyright © 2021