Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Dumbrăveanu, despre vaccinul anti-COVID, care va ajunge în țara noastră: A fost o muncă asiduă, începută în 2020

  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că a primit confirmare de la Alianța Globală de Vaccinuri și Imunizări că țara noastră va putea beneficia de primul lot de vaccinuri anti-COVID-19 până la finele lunii ianuarie. Astfel, imunizarea ar putea începe din februarie 2021.

  Acest lucru se datorează faptului că ministerul Sănătății a inițiat pregătirea pentru furnizarea cât mai curând posibilă de vaccinuri anti-COVID-19 populației Republicii Moldova, la începutul semestrului doi al anului 2020.

  La prima etapă vor fi imunizați lucrătorii din instituțiile medico-sanitare, indiferent de tipul de proprietate și forma juridică de organizare,  la etapa a doua – adulții cu vârsta mai mare de 60 ani, persoanele cu comorbidități, angajații structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului, lucrătorii sistemului penitenciar și din domeniul de educație și personalul din cadrul serviciilor sociale. La etapa a treia va fi vaccinată populația generală indiferent de vârstă.

  În context, fostul ministru al Sănătății Viorica Dumbrăveanu le-a mulțumit colegilor pentru efortul depus.

  „A fost o muncă asiduă, începută în anul 2020, ca sistemul de sănătate din Republica Moldova să fie pregătit pentru a organiza procesul de imunizare și de a valorifica cantitățile de vaccinuri pe care țara le va recepționa, indiferent de tipul vaccinului” , a scris Dumbrăveanu pe Facebook.

  facebook.com

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  Președintele socialiștilor Igor Dodon convoacă Comitetul executiv al PSRM. Anunțul a fost făcut în această dimineață.

  SOCIAL

  Creștinii ortodocși de stil vechi îl prăznuiesc astăzi, 14 ianuarie, pe Sfântul Ierarh Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei, unul dintre cei mai importanţi...

  SOCIAL

  În ajunul Anului Nou pe stil vechi ex-președintele Igor Dodon le-a transmis cetățenilor un mesaj de felicitare, urări de sănătate, pace și bunăstare.

  SOCIAL

  Starea de urgență în sănătate publică, în Republica Moldova, se prelungește până în data de 15 februarie 2021. Decizia a fost aprobată astăzi la...

  Copyright © 2020