Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Dumbrăveanu, despre vaccinul anti-COVID, care va ajunge în țara noastră: A fost o muncă asiduă, începută în 2020

  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că a primit confirmare de la Alianța Globală de Vaccinuri și Imunizări că țara noastră va putea beneficia de primul lot de vaccinuri anti-COVID-19 până la finele lunii ianuarie. Astfel, imunizarea ar putea începe din februarie 2021.

  Acest lucru se datorează faptului că ministerul Sănătății a inițiat pregătirea pentru furnizarea cât mai curând posibilă de vaccinuri anti-COVID-19 populației Republicii Moldova, la începutul semestrului doi al anului 2020.

  La prima etapă vor fi imunizați lucrătorii din instituțiile medico-sanitare, indiferent de tipul de proprietate și forma juridică de organizare,  la etapa a doua – adulții cu vârsta mai mare de 60 ani, persoanele cu comorbidități, angajații structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului, lucrătorii sistemului penitenciar și din domeniul de educație și personalul din cadrul serviciilor sociale. La etapa a treia va fi vaccinată populația generală indiferent de vârstă.

  În context, fostul ministru al Sănătății Viorica Dumbrăveanu le-a mulțumit colegilor pentru efortul depus.

  „A fost o muncă asiduă, începută în anul 2020, ca sistemul de sănătate din Republica Moldova să fie pregătit pentru a organiza procesul de imunizare și de a valorifica cantitățile de vaccinuri pe care țara le va recepționa, indiferent de tipul vaccinului” , a scris Dumbrăveanu pe Facebook.

  facebook.com

  Facebook

  POLITICA

  Șapte dintre candidații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au câștigat deja în primul tur în UTA Găgăuzia (inclusiv un candidat independent care a câștigat cu...

  POLITICA

  Astăzi, în Găgăuzia este ultima zi de agitație electorală pentru alegerile deputaților din Adunarea Populară, care vor avea loc pe 19 septembrie.

  POLITICA

  Președintele PSRM, Igor Dodon, a adresat cordiale felicitări şi urări de bine, domnului Eduard Smirnov, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, cu prilejul împlinirii onorabilei...

  POLITICA

  Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, astăzi a întreprins o nouă vizită în Autonomia Găgăuză pentru a susține candidații desemnați de Blocul...

  Copyright © 2021