Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Drumul de la Măgdăcești, reparat

  Lucrările de reparație a unei porțiuni de carosabil de jumătate de km, din satul Măgdăcești, au fost finalizate. Drumul de acces spre poștă, farmacie, punctul medical sau magazinele alimentare din centrul satului este acum mai larg, asfaltat și cu trotuare pentru pietoni. Asfaltate vor fi în scurt timp și alte drumuri din regiune,cu susținerea statului, a primăriei și localnicilor din Măgdăcești și prin intermediul proiectului guvernamental “Drumuri Bune pentru Moldova-3”.

  Lucrările de reabilitare ale porțiunii de carosabil de pe strada Petre Magdiciu, din satul Măgdăcești, bucură locuitorii. Oamenii s-au arătat mulțumiți că au acces la magazinul alimentar, oficiul poștal, punctul farmaceutic și cel medical, din centrul satului.

  „Ne bucurăm că centrul o să arate frumos și o să fie bine și pentru oameni și pentru locatarii străzii Petre Măgdiciu, avem aici în centru și poștă, și bancă, și punct farmaceutic și medical.”

  „Pentru copii, pentru cei bătrâni, e bine. Nu e praf, nu e glod sau pietriș cum era înainte” .

  „ Mai ușor să ajungi la magazin și mulțumim, avem și lumină stradală, doar sănătate să mai avem, în rest tot avem” .

  „La Măgdăcești e bine, nu știu cum e în alte sate, dar aici e bine. E mai comod, după cum vedeți, cu căruciorul, cu copilul te poți plimba ușor ” .

  De aceeași părere sunt și șoferii, care spun că după reparații drumul este practicabil.

  „ E bine că se repară. Mergi mai bine, nu dai în gropi, nu strici marfa. Încercuim zona, dar pe urmă o să fie bine” .

  Asfaltul a fost turnat în condiții meteo prielnice, susțin specialiștii.

  VASILE RUSU, DIRIGINTE DE ȘANTIER

  „Condițiile meteo permit asfaltarea drumului, este cald și astfel, asfaltul nu este răcit. Temperatura lui rămâne constantă, rămâne cea din fabrică, de peste 150 de grade celsius”.

  Deși porțiunea de drum este mică, ea unește două străzi centrale ale satului.

  LIUBA COJOCARU, PRIMAR DE MĂGDĂCEȘTI

  „Este în centrul satului unde este Oficiul Poștal, Banca de Economii și unde sunt întreprinderile municipale, unde este o farmacie și Școala de Arte. Este o porțiune foarte aglomerată și suntem bucuroși că împreună cu consiliul municipal am reușit să identificăm resurse financiare ca să putem să o reparăm ”.

  Lucrările de reparație ale porțiunii de drum central au costat 500 de mii de lei. Bani alocați din fondul rutier și donațiile sătenilor de la Măgdăcești. Acțiunea este un exemplu de bune practici. La Măgdăcești sunt asfaltate și alte porțiuni de drum ale satului, prin intermendiul proiectului guvernamental “Drumuri Bune pentru Moldova-3” și contribuția localnicilor.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020