Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Dreptul la pensie va putea fi solicitat prin procură

  Dreptul la pensie va putea fi solicitat inclusiv prin procură. Guvernul a avizat astăzi, 8 iulie, un proiect de lege prin care se propune ca cererea de pensionare şi actele necesare să fie depuse la organul teritorial de asigurări sociale de la domiciliu și de către reprezentatul desemnat prin procură.

  Autorul inițiativei, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, susține că necesitatea aprobării modificării propuse rezultă din multiplele adresări parvenite de la persoanele care din cauza stării de sănătate nu se pot deplasa pentru a depune personal cererea de pensionare, inclusiv de la persoanele aflate peste hotarele țării care, în legătură cu situația creată din cauza pandemiei de COVID-19, nu pot reveni în țară pentru a-și realiza dreptul la pensie.

  Proiectul de lege urmează să fie votat și de Parlament. Modificările vor intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

  SOCIAL

  Guvernul vine în ajutorul cetățenilor, care au înregistrat pagube în urma ploilor abundente din această vară. Astăzi, premierul Ion Chicu a condus ședința Comisiei...

  SOCIAL

  La Guvern a avut loc ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, prezidată de prim-ministrul Ion Chicu.

  SOCIAL

  Prim-ministrul a avut o ședință online cu un grup de conducători ai asociațiilor de transportatori.

  SOCIAL

  Agricultorii din Republica Moldova pot aplica la mai multe programe și politici de susținere a domeniului promovate de Guvern. Programul de subvenționare a producătorilor...

  Copyright © 2020