Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Doza trei de vaccin

  Ministerul Sănătății a dat undă verde administrării celei de-a treia doze de vaccin anti-covid, numită și doza booster. Similar debutului campaniei naționale de vaccinare, primii care se vor putea imuniza cu cea de-a treia doză sunt anumite categorii de persoane.

  Svetlana Nicolăescu, secretar de stat al Ministerului Sănătății

  «Anunțăm introducerea sau aplicarea dozelor suplimentare, dozei booster de vaccin, împotriva COVID-19 pentru populația din RM. Acele categorii cărora se recomandă și care sunt eligibili pentru doza booster și ne referim la persoanele care prezintă un risc sporit de a face forme grave, și persoane din anumite categorii prfesionale, la fel asociate cu risc sporit de transmitere a infecției. Aceste categorii sunt. Personalul medical, tot personalul din instituții medico-sanitare, inclusiv, farmacii, medici-rezidenți care activează în aceste instituții».

  Potrivit autorităților în sănătate, doza trei de vaccin anti-COVID-19 va fi administrată prioritar persoanelor cu imunodificiențe, pacienților oncologici aflați în tratament de chimioterapie, persoanele care au suportat recent un transplant de organe, pacienților infectați cu HIV SIDA, dar și bolnavilor cu alte maladii severe. Svetlana Nicolăescu a precizat că doza suplimentară de vaccin se va administra doar la recomandarea medicului, iar imunizarea se va efectua cu același vaccin administrat inițial, și doar în cazuri excepționale, serurile vor fi încrucișate. Totodată, doza booster este recomadată persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani, dar și cele care suferă de comorbidități.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021