Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Alte două treceri subterane din Chișinău, în proces de reabilitare

  Reabilitarea subteranelor din de la Gara Auto de Sud și de la ieșirea spre or. Ialoveni este în plină desfășurare. Potrivit primarului general Ion Ceban, erau unele din cele mai deplorabile treceri subterane.

  „În prezent se lucrează asupra îndreptării suprafeței pereților, reparația tavanelor și instalarea sistemului de iluminare. În cea de-a două etapă se vor executa lucrări de aplicare a teracotei, reabilitarea scărilor cu piatră din granit și instalarea copertinelor la intrările în pasajele subterane. Lucrările de reabilitare vor dura până la sfârșitul anului.

  Direcția EXDRUPO a intervenit împrejurul acestor două subterane cu decaparea asfaltului și așternerea altui strat, demontarea și montarea bordurilor noi în preajma subteranei, care au avut ca scop ermetizarea tronsonului de drum, sub care se află pasajul, pentru a nu permite apelor pluviale să pătrundă și să degradeze pereții și fundația acestuia”, a declarat Ceban.

  Edilul spune că până în prezent s-a reușit să reabilitarea a 6 pasaje subterane în municipiul Chișinău, iar în alte 7 sunt executate în prezent sau urmează în scurt timp să fie inițiate lucrările de renovare.

  ionceban.md

  Facebook

  POLITICA

  „Actualul regim este unul nemernic, un regim care încătușează un cetățean onorabil. Un regim  care ne minte, este un regim marionetă. Ei și-au dat...

  ALEGEREA EDITORILOR

  În aceste momente, în centrul capitalei are loc protestul civic ”Nu dictaturii„. Vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea, a menționat că oamenii protestează împotriva fărădelegilor, împotriva...

  SOCIAL

  Noi marcaje rutiere în capitală, pe unele străzi. Potrivit primarului general Ion Ceban, în perioada mai-septembrie 2021, Î. M. Regia ”Exdrupo” a executat lucrări...

  SOCIAL

  Alte 10 autobuze noi de model ISUZU, din lotul celor 100 de unități achiziționate recent de municipalitate, au fost lansate pe rute.

  Copyright © 2021