Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Două licee din capitală vor fi izolate termic

  Primăria municipiului Chișinău informează că edificiile instituțiilor de învățământ din capitală, liceul teoretic „Spiru Haret” și liceul teoretic „Alexandr Pușkin”, sunt în proces de reabilitare.

  Proiectele reprezintă inițiative ale instituțiilor educaționale și sunt finanțate din surse planificate în bugetul municipal. Acestea prevăd lucrări de consolidare a fațadelor și izolarea exterioară a pereților clădirilor.

  În prezent, sunt efectuate lucrări de termoizolare a pereților exteriori ai liceului  teoretic „Spiru Haret”, din strada Maria Cebotari, pe o suprafață de 800 m2, inclusiv reabilitarea rețelelor inginerești interioare și exterioare, a blocurilor sanitare, a vestiarelor și a sălii de sport. În acest scop, din bugetul municipal au fost alocate 2,67 milioane lei. Anterior, imobilul liceului a beneficiat de lucrări de termoizolare a fațadelor amplasate în curtea instituției.

  De asemenea, se desfășoară etapa I de lucrări privind izolarea termică a clădirii liceului teoretic „Alexandr Pușkin”, pe o suprafață de 1300 m². Inițial proiectul a prevăzut și consolidarea structurii de rezistență a elementelor metalice ale fațadei edificiului. Costul lucrărilor desfășurate în cadrul primei etape este de 2,1 mil.lei.

  Primarul general, Ion Ceban, a menționat că după finalizarea lucrărilor de termoizolare, cele două instituții educaționale, vor avea o economie substanțială pentru încălzire. Totodată, municipalitatea elaborează proiecte similare, în special în cadrul instituțiilor de menire socială, care ulterior vor înregistra economii pentru întreținere.

  Astfel, la 1 octombrie 2020, Primăria Chișinău a semnat primul contract de achiziție cu antreprenorul care a câștigat concursul (primul tender / pe lotul 4) pentru furnizarea serviciilor privind reabilitarea edificiilor a șase grădinițe (nr.34, nr. 112, nr. 127, nr.146, nr. 167 și nr. 225) din municipiu, în cadrul proiectului „Eficiența energetică (EE) și reabilitarea termică a clădirilor din Chișinău”.

  E de menționat că pe parcursul lunii octombrie, Primăria municipiului Chişinău a lansat, de asemenea, licitațiile pentru celelalte 3 loturi (furnizarea serviciilor privind reabilitarea termică a clădirilor), unde sunt incluse 3 spitale, 14 licee/școli sportive.

  chisinau.md

  Facebook

  SOCIAL

  La data de 15 ianuarie, nici o instituție de învățământ general din țară nu activează la distanță din cauza carantinei, iar în autoizolare se...

  SOCIAL

  Serviciul Asistență Stradală din subordinea Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului, amplasat pe adresa: str. Miron Costin, 19/1, care activa doar pe timp de...

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău informează că în zilele de sâmbătă și duminică, pe străzile capitalei va circula un troleibuz turistic, care va parcurge cele mai...

  SOCIAL

  Un lot de 8 troleibuze clasice, de ultimă generație, achiziționate de la uzina din Minsk, au ajuns la Chișinău și urmează a fi asamblate...

  Copyright © 2020