Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Donații din Turcia pentru veteranii moldoveni

  Familiile veteranilor războiului de la Nistru din Moldova au primit astăzi colete cu ajutoare umanitare din partea Ambasadei Turciei. Donația a fost făcută în memoria celor 251 de oameni, morți în timpul tentativei de lovitură de stat din 15 iulie 2016.

  În ziua de 15 iulie 2016, reprezentanții mai multor partide politice din Turcia, ai diverselor confesiuni religioase și mai multe grupuri etnice s-au unit pentru a se opune tentativei de lovitură de stat. În memoria celor căzuți în 2016, Guvernul Turciei a oferit un lot de ajutoare umanitare pentru 251 de familii ale veteranilor moldoveni.

  Gurol Sokmensuer, ambasadorul Turciei în RM

  „Transmitem în adresa a 251 de familii ai martirilor și veteranilor moldoveni pachete cu produse alimentare. Astfel, în aceste zile de grea încercare, să le ușurăm cât de puțin povara materială”. + 03.56 Atât Turciei, cât și Moldovei le doresc ca să fie protejate de atacurile secrete planificate și lașe ale tuturor organizațiilor teroriste, în frunte cu FETO».

  Pachetele au fost recepționate de președinții organizațiilor de veterani din raioanele republicii.

  Sergiu Dodonov, președintele veteranilor de război de pe Nistru, r-nul Ștefan-Vodă,

  „Aceste colete noi o să le dăm veteranilor MAI, care sunt bolnavi, invalizi, cu traiul o duc greu și sunt foarte importante așa colete. Mai des să fie, așa vă spun cinstit”.

  Alexei Armaș, președintele organizației veteranilor și pensionarilor al MAI

  „Simțim umărul colegilor noștri polițiști. Noi le mulțumim din suflet veteranilor, le dorim succes la toți, le dorim pace, sănătate și liniște în țara noastră – Republica Moldova”.
  Pavel Voicu, ministru al Afacerilor Interne, RM

  „Îmi exprim gratitudinea și vă aduc sincere mulțumiri dvs. personal și echipei Ambasadei Republicii Turcia în RM, pentru sprijinul continuu acordat MAI al RM”.

  Amintim că, în noaptea de 15 iulie 2016, Turcia s-a confruntat cu o tentativă de lovitură de stat, soldată cu 251 de morţi şi 2000 de răniţi. Atunci mii de cetăţeni au ieşit în stradă pentru a preveni capturarea instituțiilor statului.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020