Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Donație pentru Moldova

  O dată cu debutul pandemiei, sistemul sanitar din RM a trecut printr-o situație grea la fel ca și alte țări de altfel. Iată de ce ajutorul oferit din partea altor state cetățenilor este mereu binevenit. De această data, guvernul Statului Qatar a oferit RM o donație care conține echipament medical de ultimă generație necesar pacienților care luptă cu noul coronavirus.

  Igor Curov, secretar de Stat, MSMPS

  «Donația de astăzi conține dispozitive medicale, peste 20 de aparate de respirație artificială, cinci aparate de radiografie mobile, aparate pentru laringoscopie, aparate de ultrasonografie performante. După cum cunoașteți, pandemia încă nu s-a oprit iată de ce cetățenii RM și pacienții au nevoie de sprijin și support».

  Reprezentanții statului Qatar spun că gestul este o dovadă a prieteniei dintre cele două state.
  Hamad bin Rashid Al-Athba, Însărcinat cu afaceri la Ambasada statului Qatar în Republica Moldova

  «Statul Qatar transmite această donație în volum de 3,5 tone pentru prietenii noștri din Moldova. Acest sprijin medical este un simbol al relațiilor bune dintre Qatar și Moldova și ne dorim progrese între relația dintre Moldova și Qatar».

  Amintim că anterior, guvernul statului Qatar a mai acordat Republicii Moldova un ajutor sub formă de donație care conținea echipament de protecție, repartizat ulterior în instituțiile medicale din țară.

  a-tv.md

  Telegram channel

  Facebook

  Copyright © 2021