Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Donație pentru IGSU

  Ventilatoare de urgență, saltele de imobilizare, sisteme de izolare – toate necesare în lupta cu pandemia de COVID, au ajuns astăzi în posesia Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Echipamentele, în sumă totală de peste 200 de mii de dolari, au fost donate de către Ambasada SUA, și vor fi utilizate de către medici și paramedici în diverse intervenții, inclusiv în transportarea pacienților infectați cu SARS-CoV-2.

  În ultima perioadă, intervențiile angajaților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, prin intermediul SMURD, sunt tot mai solicitate în țara noastră. Pentru a le ușura munca medicilor și paramedicilor, reprezentanții Ambasadei SUA le-au donat angalaților IGSU un lot de echipament necesar în lupta cu COVID-19.

  Elena Tanas, reprezentant SMURD, Cahul

  «Buteliile cu oxigen, care sunt la fel de importante având și umidificator. Acolo noi adăugăm apă destilată. Oxigenul din butelie intră în rezervor și apoi merge la pacient. Tunelurile cu dezinfectare prin pulverizare care se instalează la intrarea în diferite instituții».

  Prezent la eveniment, reprezentantul Ambasadei SUA la Chișinău a vorbit despre necesitatea implicării și susținerii reciproce, între state, în reducerea riscului de infectare cu noul virus.

  Martin McDowell, șef adjunct al Misiunii SUA

  «Ne dăm seama foarte bine că acest ajutor nu este suficient în această luptă istorică fără precedent. După cum știți, și în SUA situația este dificilă. Sperăm că pe viitor va fi posibil să ajutăm mai mult cetățenii moldoveni».

  Șeful IGSU le-a mulțumit oficialilor pentru suportul tehnic oferit statului nostru.

  Mihail Harabagiu, șeful IGSU

  «Pandemia a afectat practic toată lumea și în momentele grele suntem datori să ne unim și să facem față acestei provocări care afectează cetățenii».

  Valoarea totală a ajutorului umanitar se ridică la 200 de mii de dolari.

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2020