Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Donație din Germania pentru Anenii-noi

  Pe lângă cele două autovehicule destinate stingerii incendiilor, Unitatea de Salvatori și Pompieri din Anenii Noi are încă o autospecială, donată de statul german. Astfel, salvatorii și pompierii din localitate speră ca situaţiile excepţionale să fie gestionate mult mai eficient.

  Autospeciala a fost adusă acum 2 săptămâni, în urma unui parteneriat încheiat între administrația orașului Anenii Noi și cea a orașului Stuttgart, Germania.

  Veronica Leșco, Reporter Accent TV

  «Comparativ cu celelalte două autospeciale, aceasta are formula de tracțiune integrală și sistem automat de instalare a lanțurilor antiderapante. De asemenea, sistemul de iluminare pe timp de noapte este mult mai performant».

  Ion Dolgopol, Salvator superior, Anenii-noi

  «Am parcurs 2000 de km cu autovehiculul dat, nu am avut nicio defecțiune. Pe timp de iarnă, pe timp de ploi, deoarece e 4/4 și o să ne fie mai ușor nouă la intervenție».

  Autospeciala nu a avut încă nicio intervenție pe teritoriul raionului. Echipa de pompieri și salvatori a fost instruită cum să utilizeze echipamentul din dotare și să reacționeze în situații de risc.

  Vitalie Ceban, Șef secție, Situații Excepționale Anenii-noi

  «Poate fi utilizată în condiții grele meteorologice și de asemenea, pe teren accidentat. Deci, este unica autospecială, la care avem în dotare așa formulă de tracțiune. Proiectul acesta a demarat cu doi ani în urmă, când am avut în vizită un reprezentant din Germania. Acest proiect va avea o continuitate, deja dumnealui s-a implicat pe toată regiunea cu pompierii».

  Unitatea de Salvatori și Pompieri din Anenii Noi deservește 45 de localități, iar cele mai multe intervenții, în ultima perioadă, au fost înregistrate la lichidarea vegetației uscate.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020