Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Domnica Manole, președintele CC, care va ridica un salariu de 82 mii lei, mai primește și o pensie de peste 20 mii lei

  Recent, majoritatea PAS a dublat salariile judecătorilor Curții Constituționale (CC). Astfel, din 2022, magistrații vor ridica, lunar, câte 82 de mii de lei. Potrivit declarațiilor de avere și interese personale, în prezent, cei șase judecători au venituri de până la 65 de mii de lei pe lună.

  Astfel, președintele CC, Domnica Manole, în 2020 a declarat un salariu de 44 383 de lei și o pensie de 20 815, ceea ce înseamnă că pe lună Manole câștigă 65 198 de lei.

  Serghei Țurcan are un salariu de 32 185 de lei și venituri din alte surse de 2284.

  Liuba Șova a declarat un salariu de 33 636 de lei, iar Vladimir Țurcan primește o leafă de 51 175 lei și pensie de 11 443 lei.

  Spre comparație, salariul mediu în Educație este de 7 mii de lei, iar cel din agricultură ajunge la aproape 8 mii de lei. În Sănătate, leafa medie se ridică la aproape 9 mii de lei.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  Telegram channel

  a-tv.md

  ALEGEREA EDITORILOR

  Deputații PAS au încălcat Constituția, votând majorarea "istorică" a salariilor judecătorilor Curții Constituționale. De această părere este fostul premier a țării Ion Chicu.

  POLITICA

  Chiar dacă au venit ”vremurile bune” promise de PAS și Maia Sandu, Serviciul de Protecție și Pază de Stat continuă să asigure securitatea președintelui...

  POLITICA

  Decizia de demitere a judecătorului Curții Constituționale (CC), Domnica Manole, poate fi atacată în instanța de judecată. Acest lucru este posibil după modificarea legislației,...

  POLITICA

  Decizia de astăzi a Parlamentului de a declara caracterul captiv al Curții Constituționale (CC), dar și demiterea Domnicăi Manole din funcția de judecător al...

  Copyright © 2021