Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Doi tineri condamnați în cazul dublului omor de la Hiliuți

  Doi tineri au fost condamnați la închisoare pe un termen de 25 de ani și, respectiv, 22 de ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, în dosarul dublului omor de la Hiliuți. Aceștia și-au primit sentința în calitate de co-participanți la săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie și omor intenționat, transmite IPN.

  Procuratura Generală precizează că, pe tot parcursul examinării procesului cei doi inculpați s-au aflat în arest preventiv, măsură care a fost menținută până la intrarea sentinței în vigoare.

  La pronunțarea sentinței, instanța de judecată a dispus încasarea de la fiecare dintre cei doi inculpați, în beneficiul celor trei succesori ai tinerilor omorâți, a câte 100 de mii de lei în calitate de prejudiciu moral.

  În privința altor trei persoane figurante pe caz, instanța de judecată a dispus achitarea acestora pe episodul de omor intenționat pe motiv că fapta nu a fost comisă de inculpați. Sentința pe acest capăt va fi contestată de către acuzatorii de stat.

  Deși au fost achitați pe fapta de omor, cei trei inculpați au fost găsiți vinovați și condamnați pe fapta de tâlhărie. În acest sens, doi dintre ei au fost condamnați la închisoare pe un termen de 6 ani și 8 luni fiecare, iar cel de-al treilea inculpat a fost condamnat la 8 ani închisoare, cu ispășirea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis. În privința lor instanța a schimbat măsura preventivă din arest la domiciliu cu arest preventiv, fiind luați sub strajă din sala de judecată.

  Mai mult, la pronunțarea sentinței, instanța de judecată a dispus încasarea de la fiecare dintre cei trei inculpați a câte 10 mii de lei în calitate de prejudiciu moral celor trei succesori.

  Prin sentința Judecătoriei Bălți, sediul Fălești, din 25 martie 2022, unul dintre co-participanții omorului de la Hiliuți a fost condamnat anterior la închisoare pe un termen de 17 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie și omor intenționat. Acest inculpat și-a recunoscut vina integral în săvârșirea infracțiunii incriminate, iar cauza penală în privința acestuia s-a examinat conform unei proceduri simplificate, pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală. În aceste condiții, inculpatul vizat a beneficiat de o reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei cu închisoare.

  Corpurile neînsuflețite a doi tineri de 25 și, respectiv, 26 de ani, au fost depistate pe 4 noiembrie 2021 în fășia forestieră din sectorul de vile amplasat în extravilanul satului Hiliuți din raionul Fălești. Victimele au fost ademenite pentru o revanșă la un joc de cărți care a avut loc cu o săptămână mai devreme și în care se presupune că prin trișare au câștigat 3000 de euro. Dar jocul nu a avut loc, fiind doar un pretext. La scurt timp, au fost reținuți patru suspecți – doi din raionul Sângerei, iar alți doi – din satul Hiliuți. Printre ei sunt și doi sportivi de performanță, unul din care este maestru în sport la lupte libere.

  Sentința nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Bălți în termen de 15 zile.

  ipn.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  SOCIAL

  Magistrații Judecătoriei Hâncești au eliberat mandat de arestare preventivă în privința tânărului învinuit de omorul unei fete de 17 ani. Astfel, potrivit Procuraturii, suspectul...

  SOCIAL

  Președintele țării, Igor Dodon, va cere ca cei mai buni experți în Justiție din țara noastră să studieze partea motivată în dosarului omorului din...

  SOCIAL

  Unul dintre luptătorii K1 a fost ACHITAT în totalitate, iar celălalt – ACHITAT parțial și condamnat la o amendă simbolică pentru un singur capăt...

  SOCIAL

  Procuratura municipiului Chișinău, oficiul Râșcani, solicită condamnarea, la câte 15 ani închisoare, a celor doi luptători K1, care acum doi ani au bătut până...

  Copyright © 2021