Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Noutăţi

  Doi reținuți și un bănuit, documentați într-un dosar de organizare a migrației ilegale

  Ofițerii de urmărire penală ai Poliției de Frontieră în comun cu procurorii PCCOCS și angajații SIS investighează o cauză de organizare a migrației ilegale, prin falsificarea cărților de identitate românești și bulgărești, începând cu anul 2022, de către un grup infracțional.

  Potrivit materialelor din dosarul penal, doi bărbați se ocupau de transportarea pasagerilor pe ruta Moldova-Germania, iar clandestin transportau și actele de identitate falsificate, precum și intrau în contact cu persoane care le solicitau serviciile – atât în țară, cât și în afară. Șoferii, la rândul lor, îi comunicau informația celui de-al treilea membru al grupului infracțional, care avea în sarcină satisfacerea comenzilor, la un preț de 300 euro per act.

  Ulterior perchezițiilor desfășurate de oamenii legii la domiciliile și în automobilele celor trei, au fost ridicate următoarele acte falsificate: șase cărți de identitate românești, una bulgărească, două permise de conducere românești și unul moldovenesc, precum și un pașaport românesc de aflare temporară-n România. Urmare a rezultatelor perchezițiilor și altor probe, procurorii PCCOCS au solicitat în instanța de judecată aplicarea arestului în privința a două persoane. Însă, judecătorul de instrucție a dispus plasarea în arest la domiciliu în privința unei persoane, iar în privința celei de-a doua – liberare provizorie, sub control judiciar. Prin urmare, procurorii au contestat hotărârile la Curtea de Apel Chișinău, care urmează să se pronunțe. În privința celui de-al treilea bărbat, au fost dispuse măsuri pentru stabilirea locului aflării acestuia.

  Urmărirea penală continuă, în vederea elucidării întregului tablou infracțional și tragerii la răspundere a responsabililor.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  border.gov.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Noutăţi

  Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest au reținut trei indivizi, membri ai unei grupări specializate în organizarea migrație ilegale. Astfel, un cetățean...

  SOCIAL

  Polițiștii din Glodeni au reținut trei bărbați cu vârste cuprinse între 33 și 44 de ani, suspectați de punerea în circulație a substanțelor narcotice....

  SOCIAL

  Polițiștii și procurorii au reținut patru membri ai unui grup criminal specializat în contrabanda și comercializarea drogurilor.

  SOCIAL

  Patru persoane, dintre care trei cetățeni ai Ucrainei și unul din Belarus, au fost reținuți ieri dimineață după ce polițiștii de frontieră au depistat...

  Copyright © 2021